Logo Realitatea.md

Coborât din autocarul spre București pentru că nu avea acte, un moldovean în stare de ebrietate a încercat să treacă frontiera pe furiș

11 Decembrie 2019, 17:12 // Societate

Un bărbat de 38 de ani intenționa să ajungă în România într-un autocat pe ruta „Chișinău-București”, dar fără actele necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Ba mai mult, în timpul verificărilor, oamenii legii au simțit de la acesta miros puternic de alcool.

Cazul a avut loc în jurul orei 00:10, în punctul de trecere Leușeni. Astfel, în lipsa actelor necesare, bărbatul a fost coborât din autcar și i s-a cerut părăsirea teritoriului punctului de trecere. Ajuns la barieră, moldoveanul s-a ascuns după camioanele staționate în apropiere și urmărind acțiunile patrulei Poliției de Frontieră, a încercat pe furiș să treacă teritoriul punctului de trecere, cu intenția de a ajunge ilegal în România.

Planul bărbatului a fost deconspirat de polițiștii de frontieră, acesta fiind urmărit o perioadă de timp, iar într-un final a fost reținut. În prezent, ofițerii de investigații și urmărire penală ai Direcției regionale VEST cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Acesta le-a povestit polițiștilor de frontieră cum s-a întâmplat totul, menționând că nu-și poate perfecta pașaportul biometric pentru că are mai multe credite luate pe numele său. În România acesta intenționa să cerșească.

Din informațiile deținute de Poliția de Frontieră, bărbatul nu este la prima abatere de la lege, anterior fiind documentat de două ori pentru asemenea faptă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4362 0.6186%
USD USD 17.8568 0.0359%
RUB RUB 0.2727 -0.2560%
RON RON 4.0458 0.6418%
UAH UAH 0.7254 -0.4392%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile