Logo Realitatea.md

Codreanu: Constat că butoiul cu vin a fost băut, merindele mâncate, corabia este în derivă, iar CEC poate să plece la odihnă (VIDEO)

12 Octombrie 2019, 13:38 // Politica

Ruslan Codreanu cere demisia Comisiei Electorale Centrale și a conducerii Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău, după ce Curtea Supremă de Justițe (CSJ) a menținut decizia primei instanțe de fond, astfel că, acesta nu a fost înregistrat în cursa electorală pentru șefeia Capitalei.

Foto: adevărul.ro

„Pentru toate întârzierile cau au fost făcute de către CECEC și CEC, pentru faptul ni s-au eliberat listele de subscripție cu întârziere, pentru faptul că s-a tergiversat înregistrarea trezorierului nostru, pentru faptul că am fost scos ilegal din cursă din cauza unor eror de sistem, solicit demisia CEC, care este exponentul Blocului ACUM și demisia conducerii CECEC, care este exponentul PSRM”, a spus astăzi Codreanu la conferință de presă.

De asemenea, Ruslan Codreanu a adus învinuiri precum că CEC-ul este în continuare politizat, chiar dacă poate se încearcă și au intenții nobile de a înfăptui reforme.

Candidatul independent, care nu a fost înregistrat a mai declarat că va ataca decizia CSJ la CEDO, după ce se va consulta cu echipa, pentru că e o procedură care necesită resurse financiare, însă la moment nu dispune de acestea.

Mai jos găsiți adresarea integrală a lui Ruslan Codreanu:

„Am ales să ne întâlnim azi în fața Consiliului Eclectoral de Circumscripție din municipiul Chișinău, pentru că aici a început tot pe 4 septembrie. Aici am fost invalidat și de aici o lună jumate a început pupatul ușilor. Ieri Curtea Supremă de Justiție a hotărât să mă scoată din cursă. Cu ușile închise, mai întâi trebuia să fie la 11:00, după au schimbat judecătorii mai utili pentru ei și au amânat pentru ora 16:00. Pentru ca în final, CSJ să facă  copy paste la hotărârea Judecătoriei Râșcani. Fără a lua în calcul nici un punct din hotărârea Curții de Apel de 20 de pagini, cu explicații logice și coerente.

CEC nu au participat la nici o ședinșă de judecată, doar au știut când să depună sesizare la CSJ, fiind clar că acționează după directive și indicații clare.

Jumăte de butoi a fost băut. Merindele au fost mâncate. Corabia a rămas în derivă. CEC poate să plece liniștit. Șoarecii s-au transformat în guzgani.

Pentru că neînregistrarea mea nu are nici un temei legal. Pentru toate cele enumerate anterior, pe această cale solicit demisia sau demiterea de urgență a președintelui și secretarului CEC  și a președintelui CECEM, reprezenanți ai PSRM și blocului ACUM. Dacă ne dorim ca alegerile sa fie imparțiale și corecte nu putem lăsa să decidă membrii unor partide politice cine sa candideze și cine nu poate candida.

Cineva crede că a câștigat. Și cine crede ca a câștigat eu anunț că doar ați dat dovadă că sunteți învinși de propriul sistem și proprii angajați puși politic. Poate și voi, cei de la conducere vreți schimbări, dar ele se fac altfel!

Semnând acorduri politice pe întuneric, nu faci politizare, ba din contra. CEC, Curtea Constituțională, Procuratura, CNA, Curtea Supremă Justiție, SIS. Toate au rămas controlate politic. Contrar programului LOR de guvernare.Avem un sistem putred și tot ce ni s-a întâmplat nouă ne arată că avem în continuare un guvern care se aruncă doar cu lozinci, care nu a făcut nimic pentru a combate corupția, care a permis oamenilor puși tot de ei pe criterii politice, legile tot ei neschimbate, să nu-i ofere dreptul la libera alegere la proprii cetățeni.

Se crează impresia că Primăria a fost cedată de mult. Asta se vede prin programele electorale ale concurenților. A fost o înțelegere cu uși închise. Concurenți electorali care folosesc resursele administrative. Partidele de la putere îi favorizează eliminând candidații incomozi prin toate măsurile posibile. Iar nimeni nu înțelege că în spatele meu stau oameni. Oameni care vor o viață normală. Care vor ca problemele lor să fie rezolvate. Probleme zilnice ce se agravează pe zi ce trece, din cauza că toți sunt preocupați de politic.

Vreau să spun un mare mulțumesc familiei pentru că m-a susținut, colegilor care au colectat semnături și alături de care am lucrat cot la cot. Și nu în ultimul rând vreau să spun mulțumesc fiecăruia din cei 10454 de chișinăuieni care a semnat pentru mine și să le spun că sunt onorat și le mulțumesc enorm”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile