Logo Realitatea.md

Codreanu a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală din nou. CECEC are la dispoziție 24 de ore să se expună (VIDEO)

09 Octombrie 2019, 10:41 // Politica

Candidatul independent la șefia Capitalei, Ruslan Codreanu, a depus astăzi, la Consiliul Electoral de Circumscripției Elelctorală Chișinău (CECEC), dispozitivul Curții de Apel, prin care se anulează motivele refuzului de a fi înregistrat în cursa electorală, precum și cererea de înregistrare a acestuia în alegeri.

Foto: sputnik.md

Astfel, CECEC, are la dispoziție 24 de ore pentru a se expune asupa înregistrării sau nu în cursa electorală a candidatului Ruslan Codreanu.

„Decizia Curții de Apel a anulat motivele care au stat la baza neînregistrării mele, astfel acuma nu mai există alte motive pentru a nu mă înregistra. Termenul de verificare a listelor, confrorm Codului elelctoral la fel a expirat. Deci, nu are o altă opțiune CECEC, decât să mă înregistreze în cursă. Noi mai avem 10 zile de campanie electorală și în astea zece zile vom fi cei mai activi. Vom încerca la maxim să informăm chișinăuienii că suntem în cursă”, a spus Codreanu după depunerea actelor la CECEC.

Totodată, candidatul independent, a declarat că se solidarizează cu toți candidații independenți din întreaga țară, care nu au fost înregistrați în cursa electorală din aceste considerente.

„M-aș solidariza cu toți candidații independenți care nu au fost înregistrați și noi vom merge mai departe, pe lângă faptul că am depus la Guvern sesizări de modificare a cadrului legal, inclusiv să fie făcut un audit al sistemului informațional al CEC, pentru că nu este real ca oameni reali să fie descalificați pentru un sistem, care se pretinde a fi automatizat. Oricum este o eroare umană și în spate stau oameni, care introduc datele în acest sistem, respectiv este o eroare umană, care trebuie înlăturată”, a mai afirmat Codreanu.

Ruslan Codreanu a menționat că a fost nevoit să prezinte suplimentar la Curtea de Apel Chișinău copiile buletinelor de identitate a unor semnatari din liste, pentru a demonstra că sunt persoane reale, astfel cele 797 de semnături au fost validate de instanță, care anterior au fost declarate nule.

Amintim că, ieri, Curtea de Apel Chișinău, a anulat hotărârea de neînregistrare a fostului primar general interimar al capitalei Ruslan Codreanu în calitate de candidat independent la această funcție pentru alegerile din 20 octombrie curent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1865 0.4602%
USD USD 17.7719 0.7357%
RUB RUB 0.2786 0.7231%
RON RON 4.0068 0.3330%
UAH UAH 0.7293 0.8435%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

23 ian, 18:23 //

foto: facebook.com/dodon.igor1 Dodon se laudă pe Facebook cum îi strânge mâna vicepreședintelui SUA. Putin a trecut pe lângă el fără să i-o dea

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”