Logo Realitatea.md

Codreanu a depus actele pentru a fi înregistrat în cursa electorală din nou. CECEC are la dispoziție 24 de ore să se expună (VIDEO)

09 Octombrie 2019, 10:41 // Politica

Candidatul independent la șefia Capitalei, Ruslan Codreanu, a depus astăzi, la Consiliul Electoral de Circumscripției Elelctorală Chișinău (CECEC), dispozitivul Curții de Apel, prin care se anulează motivele refuzului de a fi înregistrat în cursa electorală, precum și cererea de înregistrare a acestuia în alegeri.

Foto: sputnik.md

Astfel, CECEC, are la dispoziție 24 de ore pentru a se expune asupa înregistrării sau nu în cursa electorală a candidatului Ruslan Codreanu.

„Decizia Curții de Apel a anulat motivele care au stat la baza neînregistrării mele, astfel acuma nu mai există alte motive pentru a nu mă înregistra. Termenul de verificare a listelor, confrorm Codului elelctoral la fel a expirat. Deci, nu are o altă opțiune CECEC, decât să mă înregistreze în cursă. Noi mai avem 10 zile de campanie electorală și în astea zece zile vom fi cei mai activi. Vom încerca la maxim să informăm chișinăuienii că suntem în cursă”, a spus Codreanu după depunerea actelor la CECEC.

Totodată, candidatul independent, a declarat că se solidarizează cu toți candidații independenți din întreaga țară, care nu au fost înregistrați în cursa electorală din aceste considerente.

„M-aș solidariza cu toți candidații independenți care nu au fost înregistrați și noi vom merge mai departe, pe lângă faptul că am depus la Guvern sesizări de modificare a cadrului legal, inclusiv să fie făcut un audit al sistemului informațional al CEC, pentru că nu este real ca oameni reali să fie descalificați pentru un sistem, care se pretinde a fi automatizat. Oricum este o eroare umană și în spate stau oameni, care introduc datele în acest sistem, respectiv este o eroare umană, care trebuie înlăturată”, a mai afirmat Codreanu.

Ruslan Codreanu a menționat că a fost nevoit să prezinte suplimentar la Curtea de Apel Chișinău copiile buletinelor de identitate a unor semnatari din liste, pentru a demonstra că sunt persoane reale, astfel cele 797 de semnături au fost validate de instanță, care anterior au fost declarate nule.

Amintim că, ieri, Curtea de Apel Chișinău, a anulat hotărârea de neînregistrare a fostului primar general interimar al capitalei Ruslan Codreanu în calitate de candidat independent la această funcție pentru alegerile din 20 octombrie curent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile