Logo Realitatea.md

Codreanu a vizitat șantierul de reabilitare a clădirii din sectorul Rîșcani. La ce etapă se află lucrările (FOTO)

19 Octombrie 2018, 17:11 // Societate

După ce au început lucrările de reconstrucție a blocului locativ din sectorul Rîșcani al Capitalei, devastat în urma deflagrației din 6 octombrie curent, primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a inspectat astăzi şantierul.

Antreprenorul, care execută lucrările de reabilitare a blocului și a apartamentelor care au avut de suferit în urma exploziei, a demolat deja planșeul dintre etajele 13 și 14 ale blocului şi execută lucrări de pregătire pentru reconstruirea acestuia. Peste două săptămâni, vor fi reconstruite și celelalte planșee distruse în urma deflagraţiei. În final, urmează a fi reabilitată faţada blocului de locuinţe. Aceste lucrări urmează a fi executate în termen de până la două luni.

Concomitent cu lucrările de proiectare şi de construcţie, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare a Primăriei municipiului Chişinău, care a fost investită în calitate de beneficiar al proiectului de reabilitare a blocului, va începe executarea lucrărilor de restabilire a funcţionalităţii lifturilor şi a tuturor comunicaţiilor inginereşti din interiorul clădirii avariate.

Realitatea.md aminteşte că deflagraţia din 6 octombrie a mai luat viaţa a cinci oameni, inclusiv a unui copil de doar patru ani și a rănit alți nouă. Femeia era în stare conștientă în momentul în care a fost evacuată din blocul de pe bulevardul Moscova din sectorul Rîșcani. Ea a reușit să dezvăluie că a aprins un chibrit, după care a avut loc explozia propriu-zisă.

Procuratura municipiului Chișinău a deschis o cauză penală. Procurorii sunt la etapa investigațiilor pentru a stabili persoana sau persoanele vinovate. Codul Penal prevede pentru lipsirea de viață din imprudență - o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani și pentru încălcarea regulilor de evidență, păstrare, transportare și folosire a substanțelor ușor inflamabile sau corozive - o amendă de la 42.500 de lei la 67.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 3 ani.

Ultima victimă înregistrată a fost înmormântată astăzi. Este vorba de femeia în apartamentul căreia s-a produs explozia, care a pierdut lupta cu moartea la spital. 

CITEȘTE ȘI:

Blocul din sect. Rîșcani, unde a avut loc explozia soldată cu 4 morți, va fi restabilit (VIDEO)

Șocul prin care au trecut sinistrații de pe bd. Moscova le-a creat probleme de sănătate. 16 persoane s-au adresat la medici cu reacții la stres

Fiecare locuinţă în care există butelii de gaz va fi dotată GRATUIT cu detectoare. Plahotniuc: ”Ca oamenii să se simtă liniştiţi şi în siguranță”

Femeia și copilul său, morți în explozia din sect. Rîșcani, conduși pe ultimul drum. Lucrările în blocul cu pricina continuă

Fiul soților din Israel, despre explozia din sect. Rîșcani: Am dat buzna în apartament, unde l-am găsit pe tata grav rănit (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile