Logo Realitatea.md

Colegi în aprilie 2009, subalterni în 2019. Ministrul Pavel Voicu a numit un șef interimar al Direcției de Poliție a mun. Chișinău

22 Noiembrie 2019, 16:30 // Actualitate

Șeful Inspectoratului de Poliţie Centru, Ion Belibov, a fost numit în funcția de șef interimar al Direcției de Poliție a mun. Chișinău. Ordinul de numire al acestuia a fost semnat ieri, 21 noiembrie, de către noul ministru al Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Este de menționat că atât Belibov, cât și Voicu, lucrau în sistemul de interne în timpul evenimentelor din aprilie 2009.

Foto: facebook.com/Ministerul-Afacerilor-Interne-al-Republicii-Moldova

În cadrul unei ședințe cu efectivul, ministrul Pavel Voicu împreună cu șeful IGP, Vadim Cojocaru, l-a prezentat pe noul șef angajaților instituției, iar ulterior a urmat o ședință pe marginea activității.

Ministrul a venit cu un mesaj prin care și-a exprimat încrederea în conducătorii numiți și a dat asigurări că în această componență, Poliția Capitalei va reuși să revină la nivelul dorit de activitate.

 Totodată, prin ordinul semnat de șeful Inspectoratului General al Poliției, au fost numiți în funcție:
  • Șef al Inspectoratului de Poliție Buiucani – Bînțu Dorin;
  • Șef-adjunct al Direcției de Poliție a mun. Chișinău – Dodu Andrei;
  • Șef al Inspectoratului de Poliție Râșcani – Ceban Ruslan;
  • Șef-interimar al Inspectoratului de Poliție Centru – Paiu Sergiu.

Este de menționat că în timpul evenimentelor din aprilie 2009, Sergiu Paiu era comisarul sectorului Râşcani al Capitalei, acolo unde, conform raportului Comisiei Nagacevschi, au ajuns 110 protestatari. Tot atunci, actualul ministru de Interne, Pavel Voicu, era în funcția de comisar al sectorului Botanica al Capitalei, iar actualul șef interimar al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Ion Belibov, activa atunci în calitate de şef adjunct al Direcţiei Combatere a Crimei Organizate a Departamentului Serviciilor Operative al MAI.

Menționăm că, 18 inspectorate din țară la moment nu au conducători sau sunt gestionate doar de șefi interimari, aceste funcții urmează a fi ocupate în scurt timp.

Foto: facebook.com/Ministerul-Afacerilor-Interne-al-Republicii-Moldova

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile