Logo Realitatea.md

Comentariul Maiei Sandu privind eliberarea lui Renato Usatîi de sub arest

17 Iunie 2019, 08:07 // Societate

Prim-ministra Maia Sandu a comentat decizia procurorilor de a anula mandatul de arestare emis pe numele politicianului Renato Usatîi. Ea spune că, deși nu poate da indicații sau interveni în înfăptuirea justiției, subiectul ridică semne de întrebare.

„Prim-ministrul nu poate da indicații procurorilor și nu poate interveni în justiție și nu o voi face niciodată. Însă decizia de astăzi, de anulare a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi, ridică mari semne de întrebare. Prin această decizie, procurorii fie recunosc că dosarul a fost fabricat la comandă politică și atunci ar trebui să știm la comanda cui, iar cei care au îndeplinit asemenea indicații trebuie să-și dea demisia și să răspundă în fața legii, fie legalitatea deciziei de astăzi are caracter îndoielnic. În acest caz, de asemenea, procurorii responsabili trebuie să răspundă în fața legii.

Să fie clar pentru cei care încearcă să profite de această perioadă de tranziție - în cel mai scurt timp, vom curăța justiția de oamenii corupți, din vechiul sistem, care lucrează la comanda cuiva și nu în interesul cetățeanului și conform prevederilor legale”, a scris Maia Sandu.

Renato Usatîi a părăsit Republica Moldova în septembrie 2016. În luna octombrie Judecătoria sectorului Centru a emis un ordin de arest pe numele acestuia după care a fost dat în căutare. Ieri, se întorcea în țară, când a fost încătușat la vamă.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO) Usatîi, la PCCOCS. A fost reținut la intrare în țară

Mandatul de arestare pe numele lui Usatîi, anulat. Procurorii l-au eliberat

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile