Logo Realitatea.md

Comentariul PDM cu privire la poziția ACUM: Asistăm în aceste zile la acțiunile și mesajele confuze ale unor partide privind viitorul țării

16 Aprilie 2019, 16:07 // Politica

După ce Blocul politic ACUM și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova discută de pe baricade separate, Partidul Democrat din Moldova afirmă că "asistă în aceste zile la acțiunile și mesajele confuze ale unor partide privind viitorul Republicii Moldova".

"Constatăm că fostul bloc electoral ACUM își concentrează mesajele și acțiunile doar pe disperarea de a obține funcții și de a prelua controlul asupra mai multor instituții ale statului, ignorând total agenda de priorități a cetățenilor și nevoile lor imediate. Cerem partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pământ, să înțeleagă că s-a încheiat campania electorală și să se conecteze la agenda reală a cetățenilor, să înceteze să-i mai sfideze cu false dialoguri politice și lupte disperate pentru obținerea și împărțirea de funcții", a comentat Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt la PDM.

Realitatea.md amintește că Blocul politic ACUM a cerut astăzi, 16 aprilie, de la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) semnarea unui angajament public, precum că nu vor face coaliție cu Partidul Democrat din Moldova (PDM). Aceasta este una dintre condițiile pe care le cere ACUM în urma ședinței consiliului politic al celor două formațiuni - PAS și PPDA. Totodată, aceștia au precizat că sunt gata să formeze un grup de lucru la care vor participa deputații ACUM și PSRM. Scopul grupului constă în a ajunge la un sens comun privind votarea unui set de legi, dar nu și crearea unei majorități parlamentare.

Drept răspuns, PSRM a precizat că rămâne la decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019 care specifică clar condițiile în baza cărora socialiștii sunt gata să formeze o majoritate parlamentară. "Atât timp cât reprezentanții conducerii blocului ACUM nu sunt disponibili să discute condițiile inițiale de la care pot porni negocieri privind crearea coaliției de guvernare și guvernului de coaliție, nu vedem sensul crearii grupelor de lucru și continuarea discuțiilor sterile care au mai avut loc în trecut". 

Vezi și:

(VIDEO) Blocul politic ACUM va conlucra cu PSRM! Care sunt condițiile înaintate de PAS și PPDA

PSRM, răspuns pentru ACUM: Nu vedem sensul creării grupelor de lucru și continuarea discuțiilor sterile care au mai avut loc în trecut

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6492 0.4627%
USD USD 17.2530 0.0853%
RUB RUB 0.2270 0.3981%
RON RON 4.2391 0.4955%
UAH UAH 0.6040 -0.1158%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile