Logo Realitatea.md

Comisia a stabilit: Nouă candidați au fost înscriși la concursul pentru funcția de Guvernator al BNM! Marți încep interviurile (VIDEO)

26 Februarie 2016, 18:40 // Economie

La concursul pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei au fost admiși astăzi și cei trei pretendenți cărora Comisia le-a solicitat să prezinte acte suplimentare care ar confirma experiența în sistemul financiar-bancar. Astfel, la proba de interviu vor fi audiați 9 pretendenți. Un anunț în acest sens a fost făcut de către președintele Comisiei pentru selectarea candidatului la funcția de guvernator a Băncii Naționale, Ștefan Creangă.

”Toți pretendenții au liber de a participa la acest concurs. Am examinat actele prezentate suplimentar. Astăzi a fost stabilit 
formularul pentru concurs, care include anumite criterii și punctaj. Astfel, fiecare candidat va acumula va fi notat în funcție de capacități. Totodată, a fost inclus criteriu de afiliere politică a candidaților, nota maximă fiind de 15 puncte”, a spus Creangă.

Potrivit lui, marți vor fi intervievați primii candidați care se află peste hotarele țării. Astfel, convorbirea va fi prin intermediul Skype-ului. Miercuri vor fi audiați alți patru pretendenți la funcția de Guvernator. „După proba interviurilor va fi stabilit doar un singur candidat, conform punctajelor acumulate”, a subliniat președintele Comisiei. 

Realitate.md menționează că pentru funcția de Guvernator al BNM vor concura Roman Cernîșev, Vadim Brînzan, Sergiu Cioclea, Serghei Melnik, Valeriu Chițan, Victor Timotin, Gheorghe Dimitrov, Sergiu Iachim și Vladimir Munteanu. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile