Logo Realitatea.md

"Comisia de anchetă" pregăteşte o BOMBĂ pentru Iurie Leancă

10 Martie 2015, 14:00 // Opinii si editoriale
// Autor:  
Corneliu Gandrabur

O comisie constituita din deputati “examineaza” de dimineata pana seara cum s-a inamplat, cu implicarea BNM, sa se fure din buzunarul statului vreo 20 de miliarde de lei. 

Dupa mascatii care au “ridicat” careva documente din casa lui Shor, dupa ce pe undeva la Ialoveni a fost arsa o masina de la firma de paza care deserveste BEM, dupa alte evenimente interesante, ne trezim ca la Comisia de ancheta se prezinta doar documentele care-l incrimineaza pe Iurie Leanca, fost premier, actual deputat independent, fost prim vice al PLDM.

Documentele prezentate la sedinta de ieri sunt doar cele care-l incrimineaza pe Iurie Leanca, iar unii deja speculeaza ca s-ar fi semnat decizii secrete prin care s-a permis BNM sa acorde imprumuturi de miliarde la o dobanda foarte mica. Din pacate, nu se spune ca acele decizii, fie ele si secrete, au fost aprobate nu de Iurie Leanca, dar de tot Cabinetul de ministri, cu semnatura ministrului Economiei, Finantelor, Justitiei, tot asa mai departe.

foto: Realitatea.md

Deciziile “secrete”, votate de toti ministrii, au fost de fapt pentru a salva situatia bancara din tara, nu in mod special sa crediteze ShorBank. Partea proasta este ca BNM a finantat doar banca tanarului milionar, iar acum toate bombele sunt lansate in ograda lui Iurie Leanca.

Se vede ca PD si PLDM nu mai vor un concurent electoral, iar prin aceasta metoda incearca sa-l ia sub control pe Iurie Leanca, ca acesta sa nu-si mai faca partid, iar sustinatorii sa se indeparteze.

Sigur ca planul de denigrare va merge, pentru ca partidele de mai sus detin toata presa din Moldova, iar Leanca nu se poate ridica de jos fara mass-media.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.3029%
USD USD 17.3920 -0.6058%
RUB RUB 0.2515 -1.3339%
RON RON 4.0272 -0.1908%
UAH UAH 0.6518 -0.1991%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile