Logo Realitatea.md

Comisia Electorală Centrală lansează o versiune nouă a paginii-web oficiale

21 Noiembrie 2018, 11:05 // Tech

În ziua de 21 noiembrie, când marchează 21 de ani de activitate permanentă, Comisia Electorală Centrală anunță lansarea, într-o versiune nouă, îmbunătățită și mai prietenoasă pentru public, a paginii-web oficiale www.cec.md. La dezvoltarea noilor module au fost folosite o serie de tehnologii și aplicații moderne, care, pe lângă ușurința în dezvoltare, asigură o securitate mărită a datelor și informațiilor.


Noua interfaţă a site-ului www.cec.md permite o comunicare mai intensă, mai interactivă cu toți subiecții electorali, în primul rînd cu alegătorii. Toți cei interesaţi de activitatea autorității electorale, de evoluția sistemului electoral din Republica Moldova, dar și de ultimele noutăți în materie electorală vor putea accesa mai simplu toate informaţiile de pe site, în același timp avînd posibilitatea de a interveni cu propuneri și sugestii.

Pagina-web oficială are un meniu complex şi oferă informaţii detaliate despre activitatea curentă a Comisiei, scrutinele desfășurate în Republica Moldova, cadrul normativ electoral, gestionarea financiară a activității partidelor politice, studii și analize în domeniu, precum și alte informații.

Alegătorii au posiblitatea să-și verifice, în regim on-line, datele înstrise în Registrul de Stat al Alegătorilor, să se înregistreze prealabil pentru următoarele alegeri parlamentare, dar și să examineze harta circumscripțiilor electorale constituite atît în țară, cît și peste hotare.

Menționăm că recent, a fost lansată și versiunea nouă paginii web www.voteaza.md, care reprezintă o platformă online de educație electorală și un ghid electronic în domeniul electoral.

***

Modernizarea paginilor web ale CEC a fost realizată în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.

VEZI ȘI:

Alege să fii un alegător informat! www.voteaza.md – platforma actualizată care îți spune totul despre procesul electoral, lansată de CEC

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5934 -0.7773%
USD USD 17.5245 -0.2635%
RUB RUB 0.2773 -0.6093%
RON RON 4.1507 -0.5487%
UAH UAH 0.6835 0.6183%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile