Logo Realitatea.md

Comisia juridică va înainta în plen un aviz consultativ pe marginea moțiunii de cenzură, la inițiativa președintei Parlamentului (VIDEO)

11 Noiembrie 2019, 13:03 // Politica

Comisia juridică, numiri și imunități, prezidată de vicepreședintele Vasile Bolea, a dezbătut astăzi, proiectul moțiunii de cenzură și modul în care moțiunea urmează să fie examinată. Comisia a agreat să prezinte în plenul Parlamentului un aviz consultativ.

Potrivit lui Vasile Bolea, Comisia s-a convocat la solicitarea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Propunerea de a emite avizul consultativ a fost susținută de cei șase deputați ai Partidului Socialiștilor și ai Partidului Democrați prezenți la ședință.

Solicitat de jurnaliști, după ședință, deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu a declarat că Regulamentul nu prevede expres un raport al Comisiei juridice, dar Comisia are dreptul să prezinte un aviz asupra respectării procedurilor legale. „Noi am votat doar că s-a respectat procedura, termenele și așa mai departe. Cum vom vota noi în plenul Parlamentului, votul politic, încă nu s-a decis. Rămâne să ne vedem într-o ședință, poate astăzi seara, poate și mâine, și fracțiunea Partidului Democrat va decide cum va acționa și dacă vă susține sau nu această moțiune”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a declarat pentru presă că, potrivit Regulamentului Parlamentului, ședința Comisiei se convoacă de președinte sau, în caz de absență, de vicepreședinte. Ședința respectivă a fost convocată de Vasile Bolea, vicepreședinte, chiar dacă președintele nu este absent. Parlamentarul a mai spus că Regulamentul legislativului nu prevede necesitatea vreunui raport al comisiei juridice în cazul moțiunilor de cenzură.

Întrebat dacă în acest week-end au avut loc negocieri s-au discuții cu deputații socialiști, Sergiu Litvinenco a negat acest lucru.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile