Logo Realitatea.md

Comisia juridică va înainta în plen un aviz consultativ pe marginea moțiunii de cenzură, la inițiativa președintei Parlamentului (VIDEO)

11 Noiembrie 2019, 13:03 // Politica

Comisia juridică, numiri și imunități, prezidată de vicepreședintele Vasile Bolea, a dezbătut astăzi, proiectul moțiunii de cenzură și modul în care moțiunea urmează să fie examinată. Comisia a agreat să prezinte în plenul Parlamentului un aviz consultativ.

Potrivit lui Vasile Bolea, Comisia s-a convocat la solicitarea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Propunerea de a emite avizul consultativ a fost susținută de cei șase deputați ai Partidului Socialiștilor și ai Partidului Democrați prezenți la ședință.

Solicitat de jurnaliști, după ședință, deputatul Partidului Democrat Sergiu Sîrbu a declarat că Regulamentul nu prevede expres un raport al Comisiei juridice, dar Comisia are dreptul să prezinte un aviz asupra respectării procedurilor legale. „Noi am votat doar că s-a respectat procedura, termenele și așa mai departe. Cum vom vota noi în plenul Parlamentului, votul politic, încă nu s-a decis. Rămâne să ne vedem într-o ședință, poate astăzi seara, poate și mâine, și fracțiunea Partidului Democrat va decide cum va acționa și dacă vă susține sau nu această moțiune”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Sergiu Litvinenco, a declarat pentru presă că, potrivit Regulamentului Parlamentului, ședința Comisiei se convoacă de președinte sau, în caz de absență, de vicepreședinte. Ședința respectivă a fost convocată de Vasile Bolea, vicepreședinte, chiar dacă președintele nu este absent. Parlamentarul a mai spus că Regulamentul legislativului nu prevede necesitatea vreunui raport al comisiei juridice în cazul moțiunilor de cenzură.

Întrebat dacă în acest week-end au avut loc negocieri s-au discuții cu deputații socialiști, Sergiu Litvinenco a negat acest lucru.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.2683%
USD USD 17.3212 -0.1769%
RUB RUB 0.2742 0.4764%
RON RON 4.0350 0.2659%
UAH UAH 0.7352 -0.0408%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 15:02 //

Patru persoane, reţinute de CNA într-o nouă schemă de corupție la Primăria Chișinău și ASP. Șefă de direcție, filmată cum ia mită (VIDEO)