Logo Realitatea.md

Comisia pentru decernarea Premiului Național s-a întrunit în ședință. A stabilit procesul de selectare a candidaților, condițiile de organizare și desfășurare a concursului

30 Iunie 2020, 18:29 // Societate

Membrii Comisiei pentru decernarea Premiului Național au aprobat etapele desfășurării concursului, precum și condițiile de organizare ale concursului, procesul de selectare al candidaților și modul de desfășurare a Galei laureaților. Ședința Comisiei a fost prezidată online de către premierul Ion Chicu.

Foto: gov.md

 „Chiar dacă anul acesta este marcat de pandemia Covid-19, nu vom renunța la tradiția frumoasă de a ne premia cei mai valoroși oameni ai neamului, care s-au remarcat în domeniile în care activează și reușesc să ducă faima Republicii Moldova în lume", a declarat Ion Chicu.

Dosarele vor putea fi depuse în perioada 1-24 iulie în format electronic. Din 27 iulie până pe 7 august Comisia va examina candidaturile și va trimite apoi Decizia, spre aprobare, Cabinetului de miniștri.

Pentru că anul 2020 este marcat de pandemie, Comisia a discutat și posibilitatea de a acorda o atenție sporită domeniului medical. În funcție de evoluția situației epidemiologice, se va decide și formula de organizare a Galei Premiului Național.

Premiul Național al Republicii Moldova are drept scop stimularea activității de creație și al promovării valorilor autentice în domeniul științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului în țara noastră.

Notă. Premiul Naţional se acordă pentru cercetări ştiinţifice care au contribuit la dezvoltarea ştiinţei, publicaţii, produse, procese şi servicii noi cu potenţial înalt socioeconomic şi pentru promovarea imaginii ştiinţei naţionale pe plan internaţional; proiectarea, dezvoltarea şi punerea în aplicare a tehnologiilor noi şi inovative; produse de creaţie şi inovaţii artistice care au un impact semnificativ asupra patrimoniului cultural naţional şi internaţional; elaborarea noilor tehnici pentru dezvoltarea performanţei sportive; perseverență și abnegaţie în promovarea principiilor morale/umanitare, prin formarea modelelor de responsabilitate socială.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4080 -0.2841%
USD USD 17.1276 -0.3798%
RUB RUB 0.2417 -0.4940%
RON RON 4.0068 -0.3457%
UAH UAH 0.6320 -0.9715%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile