Logo Realitatea.md

Componența Comisiilor parlamentare, modificată de către deputați după ultimele plecări din PDM

24 Mai 2020, 11:30 // Politica

Parlamentul a adoptat, în cadrul ședinței de joi o Hotărâre prin care a modificat componența mai multor comisii parlamentare permanente, șefia cărora era deținută de către deputați care au părăsit fracțiunea PDM.


Astfel, Igor Vremea a fost desemnat președinte al Comisiei politică externă și integrare europeană, în locul Violetei Ivanov, fiind revocată din funcție, după ce a plecat de la democrați la Partidul „Șor”.

Ghenadie Buza a fost desemnat președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie, ca urmare a revocării din această funcție a deputatei Elena Bacalu, care la fel a părăsit PDM și a aderat la Grupul parlamentar Pro Moldova.

Nicolae Ciubuc a fost desemnat președinte al Comisiei mediu și dezvoltare regională, fiind revocat din calitatea de vicepreședinte al Comisiei agricultură și industrie alimentară.

Vasile Bîtca a fost revocat din calitatea de președinte al Comisiei administrație publică. Această funcție a revenit deputatei Reghina Apostolova, însă aceasta s-a dezis de această funcție.

Hotărârea prevede, de asemenea, modificări în lista vicepreședinților, secretarilor sau membrilor comisiilor.

Totodată, au fost operate schimbări în componența nominală a unor delegații la organizațiile parlamentare internaționale și bilaterale.

Deputata Violeta Ivanov a fost revocată din funcția de șef al delegației la Adunarea parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră. Deputații l-au desemnat în această calitate pe Nicolae Ciubuc.

Violeta Ivanov a fost revocată și din funcția de șef-adjunct al delegației la Adunarea Interparlamentară a Parlamentului Georgiei, Parlamentului Republicii Moldova și Radei Supreme a Ucrainei, iar Igor Vremea desemnat în această funcție.

A suferit modificări și componența delegației Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). Ruxanda Glavan a fost exclusă din lista membrilor. Membru al delegației la APCE a devenit Vicepreședintele Parlamentului, Monica Babuc.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile