Logo Realitatea.md

Comportamentul lui Gheorghe Dincă, analizat de FBI. Cazul Caracal poate lua o altă întorsătură

08 Octombrie 2019, 17:39 // În lume

Specialiști din cadrul FBI s-au prezentat, săptămâna trecută, la Spitalul Penitenciar Jilava pentru a-l supune pe Gheorghe Dincă unei analize comportamentale, au precizat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Sursele judiciare au precizat că mai mulți specialiști FBI s-au prezentat, în cursul săptămânii trecute, la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru a-l supune pe Gheorghe Dincă unei analize comportamentale.

Avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi a declarat pentru România TV că doi agenţi FBI i-au făcut inculpatului o nouă analiză comportamentală, care a fost tradusă de o persoană abilitată. În cazul în care anchetatorii ajung la concluzia că Dincă nu a avut discernământ la momentul producerii faptelor pe care le-a recunoscut, el nu va putea fi condamnat la închisoare.

„În condiţiile în care s-ar dovedi că a fost iresponsbil, sigur că nu poate fi condamnat la închisoare”, a menționat avocatul.

DIICOT a anunțat, la finele lunii septembrie, că a transmis o cerere în SUA, respectiv FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului (mitocondrial și cromozomial) Luizei deoarece analiza mitocondrială nu poate fi efectuată nicăieri în România.

Procurorii au precizat la acel moment că cer sprijin FBI pentru profilul psihologic al lui Dincă.

Fostul șef DIICOT, Felix Bănilă, anunța că anchetatorii vor de la FBI o a doua părere în privința profilului psihologic și comportamental al lui Gheorghe Dincă pentru a-și forma o opinie despre sinceritatea bărbatului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile