Logo Realitatea.md

Compus cancerigen, găsit în produsele cosmetice vândute de un producător american

06 Martie 2019, 09:04 // În lume

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a avertizat, marţi, consumatorii să nu folosească trei produse cosmetice vândute de producătorul american Claire's Stores Inc, deoarece a găsit azbest, care este cunoscut drept un compus cancerigen, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Foto simbol: bloomberg.com

FDA a găsit menţionat că azbestul a fost găsit în talcul utilizat pentru producerea unor farduri de ochi şi a celor de contur, precum şi în pulberea compactă.

Claire a contestat rezultatele testului FDA, spunând că „prezintă erori semnificative” şi că agenţia americană a catalogat greşit „unele fibre din produse drept azbest”. „Nu există dovezi că vreun produs vândut de Claire este nesigur”, au declarat reprezentanţii retailerului care a ieşit din faliment în octombrie.

Cu toate acestea, dintr-o prudenţă excesivă, compania a menţionat că a eliminat cele trei produse în cauză din magazine, precum şi „oricare alte produse cosmetice rămase pe bază de talc”.

În aceste condiţii, FDA a anunţat ca va lucra cu Congresul pentru a actualiza cadrul de reglementare privind produsele cosmetice, care este nemodificat de peste 80 de ani pentru cosmetice.

Astfel, în prezent nu există cerinţe legale pentru niciun producător de cosmetice care îşi vinde produsele consumatorilor americani pentru a le testa în ceea ce priveşte siguranţa.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile