Logo Realitatea.md

Concluziile PD, în urma întrevederii cu delegația Comisiei de la Veneția: Am rămas pe aceeași poziție (VIDEO)

10 Mai 2017, 18:37 // Politica

Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, susține că partidul din care face parte a rămas pe aceeași poziție în legătură cu modificarea sistemului electoral, reinterând aceasta și în cadrul întrevederii cu delegația Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR, care a durat mai bine de o oră și jumătate.

„Le-am prezentat toate argumentele ce țin de inițiativa legislativă înaintată de PD: cele 850 de mii de semnături din partea cetățenilor, care susțin modificarea sistemului electoral și declarațiile a peste 565 de primari care la fel susțin această schimbare. Am solicitat opinia și expertiza importantă pentru noi. Am discutat tehnic deja pe unele artecole despre cum vedem implimentarea acestui sistem. Am rămas pe aceeași poziție”, a declarat Sergiu Sîrbu.

Totodată, acesta a precizat că, actualmente, experții sunt într-o vizită de informare și vor veni cu propuneri privind modificarea sistemului electoral tocmai în luna iunie.

Realitatea.md amintește că Parlamentul a votat vineri, 5 mai, în prima lectură proiectul votului uninominal și cel al votului mixt, comasate într-un singur proiect, iar de azi până pe 11 mai, un grup de lucru a Comisiei de la Veneția se va afla într-o vizită în Republica Moldova. Oficialii urmează să aibă mai multe întrevederi cu Guvernul, deputații, majoritatea parlamentară, fracțiunile parlamentare, partide din Moldova, dar și ONG-uri. Pe agenda zilei se află subiectul privind modificarea sistemului electoral.

Vezi și:

PLDM, după întrevedere cu delegația Comisiei de la Veneția: Proiectul privind votul mixt și uninominal au concepte diferite și nu puteau fi comasate (VIDEO)

Citeste tot despre: PD, Sergiu Sîrbu, sistemul electoral
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile