Logo Realitatea.md

Concurs la ANRE. Parlamentul a selectat două persoane pentru proba interviului

18 Septembrie 2019, 14:52 // Actualitate

Două persoane au fost admise la proba de interviu pentru selectarea dirctorului Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), concurs organizat de către Parlament.

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a examinat dosarele depuse pentru concursul public de selectare a candidaților la o funcția de director al Consiliului de administrație al ANRE și au selectat două persoane, pentru proba interviu. Este vorba de Iacov Timciuc și Lilian Barcaru.

Interviul va avea loc luni, 23 septembrie, începând cu ora 10.00.

Decizia Comisiei și CV-urile candidaților admiși urmează a fi publicate pe site-ul Parlamentului.

Amintim că, Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a anunțat concurs public pentru suplinirea unei funcții vacante de director al Consiliului de administrație al ANRE. Dosarele pentru concurs au fost depuse în perioada 3 iulie – 3 august curent.

În conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare a concursului, după desfășurarea interviului, Comisia economie, buget și finanțe urmează să evalueze prestația fiecărui candidat și să-i selecteze pe cei care au acumulat punctajul cel mai mare. Comisia prezintă președintelui Parlamentului candidații selectați, care urmează a fi aprobați de plenul Parlamentului. 

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului de administrație al ANRE sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.4423%
USD USD 17.2289 0.1465%
RUB RUB 0.2279 0.6625%
RON RON 4.2084 0.4128%
UAH UAH 0.6057 0.0992%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile