Logo Realitatea.md

Concursul VotART și-a desemnat câștigătorii. Posterele vor fi afișate în secțiile de votare din localitățile din țară (FOTO)

16 Septembrie 2019, 09:42 // Alegeri

Atelierul de creație în domeniul electoral VotART și-a desemnat câștigătorii. De Ziua Internațională a Democrației, juriul VotART a ales nu trei, ci cinci cele mai bune postere create de tinerii artiști. Toate lucrările au fost inovative, cu diverse mesaje și realizate diferit: picturi pe pânză, desene pe hârtie sau ilustrație grafică.

Foto: CEC

Juriul a decis că Premiul I merge la Irina Onicova și Andreea Bolea, participante individuale și cu experiență în ilustrare grafică.  „Pentru mine, votul se asociază mereu cu vocalizarea a ceea ce simți. Posterul meu se adresează acelor oameni care, de obicei, sunt destul de vocali, se dau cu părerea, dar până la urmă, în ziua votului, tot ei sunt cei care descurajează lumea să voteze. Mesajul meu pentru ei este să vină să voteze și să înțeleagă că asta contează mai mult decât dezbaterile din bucătărie”, a spus Irina Onicova.

La rândul ei, Andreea Bolea a povestit cum a creat afișul său: „Am pornit de la celebra frază „Toate drumurile duc spre Roma” și am adaptat-o la contextul VotART, astfel a ieșit „Pe 20 octombrie, toate drumurile duc la vot”.  Și am ilustrat această frază în posterul meu, am desenat drumuri care, în tabloul final, chiar au generat cuvântul vot. Și toate acestea, într-o comunitate prietenoasă”.

Premiul II a fost acordat echipei formate din Vlada Popa și Dan Nicorici, iar Premiul III a fost luat de Aliona Plăcintă și Aliona Ciobanu.

Posterele desemnate cele mai inspiraționale vor ajunge la secțiile de votare din localitățile Republicii Moldova în cadrul alegerilor din 20 octombrie curent. De asemenea, mai multe postere vor face parte dintr-o expoziție publică organizată în Parcul „Ștefan cel Mare și la Centrul comercial MallDova.

Atelierul de creație în domeniul electoral, VotART este un eveniment organizat de Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasada Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și Ambasada Olandei prin Programul Matra.

Foto: CEC

Citeste tot despre: alegeri, câștigători, concurs, postere, VotArt
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3962 0.0000%
USD USD 17.5906 0.0000%
RUB RUB 0.2716 0.0000%
RON RON 4.0831 0.0000%
UAH UAH 0.7171 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile