Logo Realitatea.md

Concursul VotART și-a desemnat câștigătorii. Posterele vor fi afișate în secțiile de votare din localitățile din țară (FOTO)

16 Septembrie 2019, 09:42 // Stiri

Atelierul de creație în domeniul electoral VotART și-a desemnat câștigătorii. De Ziua Internațională a Democrației, juriul VotART a ales nu trei, ci cinci cele mai bune postere create de tinerii artiști. Toate lucrările au fost inovative, cu diverse mesaje și realizate diferit: picturi pe pânză, desene pe hârtie sau ilustrație grafică.

Foto: CEC

Juriul a decis că Premiul I merge la Irina Onicova și Andreea Bolea, participante individuale și cu experiență în ilustrare grafică.  „Pentru mine, votul se asociază mereu cu vocalizarea a ceea ce simți. Posterul meu se adresează acelor oameni care, de obicei, sunt destul de vocali, se dau cu părerea, dar până la urmă, în ziua votului, tot ei sunt cei care descurajează lumea să voteze. Mesajul meu pentru ei este să vină să voteze și să înțeleagă că asta contează mai mult decât dezbaterile din bucătărie”, a spus Irina Onicova.

La rândul ei, Andreea Bolea a povestit cum a creat afișul său: „Am pornit de la celebra frază „Toate drumurile duc spre Roma” și am adaptat-o la contextul VotART, astfel a ieșit „Pe 20 octombrie, toate drumurile duc la vot”.  Și am ilustrat această frază în posterul meu, am desenat drumuri care, în tabloul final, chiar au generat cuvântul vot. Și toate acestea, într-o comunitate prietenoasă”.

Premiul II a fost acordat echipei formate din Vlada Popa și Dan Nicorici, iar Premiul III a fost luat de Aliona Plăcintă și Aliona Ciobanu.

Posterele desemnate cele mai inspiraționale vor ajunge la secțiile de votare din localitățile Republicii Moldova în cadrul alegerilor din 20 octombrie curent. De asemenea, mai multe postere vor face parte dintr-o expoziție publică organizată în Parcul „Ștefan cel Mare și la Centrul comercial MallDova.

Atelierul de creație în domeniul electoral, VotART este un eveniment organizat de Comisia Electorală Centrală și PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasada Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și Ambasada Olandei prin Programul Matra.

Foto: CEC

Citeste tot despre: alegeri, câștigători, concurs, postere, VotArt
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață