Logo Realitatea.md

CONDAMNĂM! Numele grupului de presă „REALITATEA” este utilizat în război electoral

21 Octombrie 2020, 10:41 // Actualitate

DECLARAȚIE DE PRESĂ a grupului „REALITATEA”

Grupul de presă „REALITATEA” condamnă utilizarea imaginii sale, în special, a logoului Realitatea.md în publicitate plătită împotriva candidatei Partidului Acțiune și Solidaritate (prescurtat PAS), Maia Sandu, de persoane necunoscute.

Publicitatea a fost plasată pe site-ul News.yam.md, care colectează cele mai recente ştiri plasate pe site-uri din Republica Moldova, inclusiv de pe Realitatea.md, și le pune la dispoziție utilizatorilor săi.

La accesarea publicității, se deschide un tab cu link-ul unei postări video plasate pe un cont de Facebook cu numele Alexandru Cazacu Dor. Este vorba despre o secvență video din cadrul unei conferințe de presă susținute de Maia Sandu și transmisă în direct de Realitatealive.md, unde președinta PAS declară că nu va semna niciodată vreo înțelegere nici cu Igor Dodon, actualul său contracandidat independent susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și nici cu fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc. 

Urmează o altă secvență dintr-un buletin de știri al colegilor de la PRO TV Chișinău, unde se vorbește despre semnarea acordului de coaliție dintre Blocul ACUM (PAS și Platforma DA condus de Andrei Năstase, un alt candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020) și PSRM. 

Nu ne vom expune pe conținutul postării video în sine, ci vom reitera nemulțumirea noastră față de faptul că este utilizată imaginea grupului de presă „REALITATEA” în război electoral.

Numele acestui Alexandru Cazacu Dor a apărut anterior în anumite instituții de presă, vădit afiliate socialiștilor, în calitate de reprezentant al diasporei. Spre exemplu, site-ul Evenimentul.md, despre care s-a scris că activează în prezent în interesul lui Igor Dodon, transmite că „liderul Asociației Moldo-Italiene DOR, Alexandru Cazacu, îi reamintește Maiei Sandu, într-un video postat pe Facebook, despre promisiunea făcută în campania pentru alegerile parlamentare din februarie 2019, de a nu încheia înțelegeri post-electorale cu PSRM și Igor Dodon”.

Condamnăm utilizarea imaginii presei în campania electorală și solicităm retragerea publicității din motiv că nu corespunde normelor cadrului legislativ. 

„REALITATEA” îndeamnă contracandidații și susținătorii politici să se abțină în viitor de la asemenea acțiuni și să mizeze pe alegeri corecte și libere.

Portalurile anonime de ştiri care lucrează în interesul lui Dodon

Citeste tot despre: declarație de presă, Realitatea
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile