Logo Realitatea.md

Condamnat la insistența procurorilor! Sentința primită de un șofer care a accelerat la culoarea galbenă a semaforului, accidentând mortal o femeie

04 Iulie 2020, 12:30 // Societate

La contestaţia procurorilor, Curtea de Apel Chişinău a agravat pedeapsa pentru conducătorul auto, care acum trei ani, a provocat un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane, aplicându-i o pedeapsă de 4 ani închisoare, cu executare. De asemenea, acesta a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani şi obligat să achite succesorului părții vătămate un prejudiciu moral şi material de 131 mii de lei.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 1 august 2017 la intersecția străzii Miron Costin cu bulevardul Moscova din Capitală. Deplasându-se la volanul unui BMW, acesta a forțat culoarea galbenă a semaforului, iar pentru a evita coeziunea cu un alt automobil, a intrat din plin pe trotuarul cu mai mulți pietoni, tamponând-o violent pe o femeie. În rezultatul traumatismelor incompatibile cu viața, victima a decedat, peste o săptămână, la spital, fără a-și mai reveni din comă.

Femeia avea 65 de ani şi după ce își încheiase ziua de muncă se îndrepta spre spital, pentru a-și vizita soțul care suferea de o boală incurabilă, ea fiind unicul sprijin moral și material al bărbatului.

La începutul acestui an, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, l-a recunoscut pe șoferul, în vârstă de 36 de ani, vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane”, condamnându-l, însă, la o pedeapsă neprivativă de libertate.

Nefiind de acord cu această sentință, procurorii au contestat-o, insistând pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Decizia este executorie, însă poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiţie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.4543%
USD USD 16.6157 -0.1652%
RUB RUB 0.2261 0.2661%
RON RON 4.0694 0.4443%
UAH UAH 0.6000 0.1335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile