Logo Realitatea.md

Condiții dificile de trafic în toată țara. Mesajul ministrului Iurie Chirinciuc privind situația de pe traseele naționale (FOTO)

07 Ianuarie 2016, 14:22 // Societate

Pe drumurile naționale și locale din Republica Moldova se circulă în condiții de iarnă. Potrivit ministrului în exercițiu al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, situația este dificilă în raioanele din centrul țării. 

În cadrul ședinței speciale, care a avut loc ieri la Guvern, ministrul Iurie Chirinciuc a declarat că din necesarul de 80 de mii de tone de material antiderapant, MTID este asigurat cu 54 tone.

„Suntem aprovizionați cu material antiderapant aproximativ până la 15 februarie. Urmează până la sfârșitul lunii ianuarie să procurăm restul materialelor pentru a terce cu bine acest sezon de iarnă 2015-2016”, a spus Chirinciuc.

Noaptea trecută, au intervenit în total 131 de utilaje speciale pentru deszăpezire și 488 de muncitori, fiind utilizate aproximativ 2.000 de tone de material antiderapant.

Menționăm că lucrările de curățare a drumurilor continuă și la această oră.

 

Am verificat mai multe drumuri naționale.Situatia este dificilă în raioanele de centru ,dar se circulă peste tot în condiții de iarnă.

Posted by Iurie Chirinciuc on 7 Ianuarie 2016

Înainte de a porni la drum, vă îndemnăm să utilizați serviciul on-line de monitorizare a situației rutiere pe drumurile din țară. Serviciul este disponibil non-stop pe pagina Administrației de stat a Drumurilor - https://www.asd.md la rubrica ”Camere video”.

Realitatea.md amintește că meteorologii au emis Cod Galben de ninsori puternice pe întreg teritoriul țării. Astăzi, vor cădea precipitații puternice sub formă de zăpadă și lapoviță. Izolat, se vor produce depuneri complexe, iar pe drumuri se va forma polei.

CITEȘTE ȘI:

LIVE TEXT/FOTO: Circulația a fost deblocată, în apropiere de Peresecina. Zona unde se circulă cu dificultate (FOTO)

Trafic îngreunat de ninsoare în mai multe raioane din țară. Care este situația drumurilor. Imagini ONLINE

Toți șoferii trebuie să știe asta înainte de a porni la drum ASTĂZI

Fii atent la trafic, a început iarna grea! Sfaturile poliției ca să circuli în siguranţă pe lapoviţă şi zăpadă

Salvatorii atenţionează repetat cetățenii: Să fie atenți la sobele de încălzit și la pericolul prăbușirii sub gheață

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile