Logo Realitatea.md

Condoleanţe poporului portughez din partea Guvernului și Președinției Republicii Moldova

19 Iunie 2017, 11:18 // Actualitate

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon și Prim-ministrul Pavel Filip au adresat câte un mesaj de condoleanţe poporului portughez în urma incendiilor devastatoare care au cuprinsa țara și ca urmare zeci de oameni și-au pierdut viața.

„Suntem profund întristaţi că un asemenea eveniment a distrus vieți nevinovate, a separat familii și a lăsat urme adânci în sufletele supraviețuitorilor”, se spune în mesajul semnat de Prim-ministrul Pavel Filip.

Premierul a exprimat atât din numele Guvernului Republicii Moldova, cât şi al său personal, sincere sentimente de solidaritate cu poporul portughez şi a transmis condoleanțe rudelor celor decedați și recuperare grabnică celor răniți și afectați de incendii și de urmările acestora.

Mesajul Președintelui Igor Dodon

„Vestea despre incendiile devastatoare de vegetație care au lovit Republica Portugheză a zguduit întreaga lume. Suntem profund întristați că au avut de suferit familii nevinovate, înregistrîndu-se numeroase pierderi de vieți omenești și răniți.

În aceste clipe când natura s-a dezlănțuit asupra oamenilor, în numele Republicii Moldova și al meu personal, aș vrea să adresez sincere condoleanțe familiilor îndoliate, cuvinte de încurajare victimelor, dar și gânduri bune pentru o recuperare grabnică celor răniți”.

Conform ultimelor date anunţate de Guvernul portughez, bilanţul incendiului de vegetaţie din centrul Portugaliei a crescut la 57 de morţi şi aproximativ 60 de răniţi.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5146 0.0000%
USD USD 17.4964 0.0000%
RUB RUB 0.2635 0.0000%
RON RON 4.1313 0.0000%
UAH UAH 0.6937 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile