Logo Realitatea.md

Conducerea de vârf a Moldovei a transmis mesaje de condoleanțe poporului ucrainean în legătură cu prăbușirea avionului în Iran

08 Ianuarie 2020, 12:21 // Actualitate

Șeful statului, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și prim-ministrul, Ion Chicu, au transmis mesaje de condoleanțe poporului ucrainean în legătură cu decesul a 176 de persoane, care se aflau la bordul avionului companiei ucrainene, care s-a prăbușit în această dimineață în Iran.

Mai jos găsiți mesajele oficialilor moldoveni:

Igor Dodon

„Cu profundă tristețe și regret am aflat despre prăbușirea unui avion de pasageri ucrainean care zbura din Teheran spre Kiev.

În urma accidentului, 176 de persoane au decedat, inclusiv membrii echipajului de origine ucraineană, precum și pasageri din Iran, Canada, Germania, Marea Britanie, Suedia și Afganistan.

În numele cetățenilor Republicii Moldova și al meu personal, transmit sincere condoleanțe poporului ucrainean și popoarelor ai căror cetățeni se aflau la bord, precum și rudelor și familiilor celor decedați”.

Zinaida Greceanîi

„În numele Parlamentului Republicii Moldova și al meu personal, transmit sincere condoleanțe poporului ucrainean și popoarelor ai căror cetățeni se aflau la bordul avionului de pasageri ucrainean care s-a prăbușit în drum din Teherat spre Kiev.

Este un accident tragic care a adus multă durere rudelor și familiilor celor decedați.

Conform datelor oficiale, în urma accidentului, 176 de persoane au decedat, inclusiv membrii echipajului de origine ucraineană, precum și pasageri din Iran, Canada, Germania, Marea Britanie, Suedia și Afganistan”.

Ion Chicu

„Profund întristat, îmi exprim compasiunea pentru pierderea a sute de vieți în urma incidentului aviatic din 8 ianuarie, de la Teheran.

În aceste clipe grele sunt cu gândul la familiile celor afectați de tragedie și le transmit condoleanțe.

Dumnezeu să-i aibă în pace".

Menționăm că, autoritățile iraniene au declarat că, avionul ucrainean s-a prăbușit din cauza izbucnirii unui incendiu la unul dintre motoarele aeronavei. Totodată, se menționează că Aeronava Ukraine International Airlines nu a emis niciun semnal de stare de urgență înainte de prăbușire.

Autoritățile au recuperat deja una din cutiile negre a aeronavei și urmează să fie descifrată informația, pentru a putea stabili exact cauza tragediei aviatice.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

24 feb, 13:43 //

Un cerb nobil înscris în Cartea Roșie, vânat de braconieri la Strășeni. Potrivit unor informații, poliția locală ar încerca să mușamalizeze cazul (FOTO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”