Logo Realitatea.md

Conducerea Ministerului Apărării și Marelui Stat Major verifică capacitatea de luptă a Armatei Naționale

16 Ianuarie 2019, 18:06 // Societate

Capacitatea de luptă a tuturor unităţilor militare ale  Armatei Naţionale a fost verificată de conducerea Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major. Efectivul din garnizoanele militare a desfăşurat, în acest sens, acţiuni specifice cu implicarea mijloacelor de tehnică din dotare.

Foto: army.md

Potrivit comandantului Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Cutie, acţiunea respectivă a fost efectuată pentru evaluarea gradului de pregătire a unităţilor. 

Generalul Igor Cutie a adăugat că anul de instruire militară a demarat cu şedinţe teoretice şi antrenamente în toate garnizoanele ţării, în cadrul cărora au fost stabilite obiectivele  principale pentru militari.

Astfel, priorităţile instituţiei de apărare se vor axa, în această perioadă, pe  punerea în aplicare a documentelor strategice şi programelor de modernizare, cu accent pe “Armata profesionistă”, “Conceptul dezvoltării profesionale a efectivului de soldaţi, sergenţi şi subofiţeri ai Armatei Naţionale - 3S”, precum şi intensificarea participării la exerciţii şi misiuni internaţionale de stabilizare şi menţinere a păcii.

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a apreciat  nivelul de planificare, organizare şi desfăşurare a verificării gradului de pregătire a militarilor.

“Pentru dumneavoastră, evaluarea a început, de fapt, săptămâna trecută, când aţi demonstrat mobilizare maximă, alături de colegii din alte structuri de forţă, la înlăturarea consecinţelor căderilor de zăpadă în zona de centru a ţării.  Pe această cale, vreau să vă transmit aprecierile Guvernului pentru felul în care aţi acţionat şi să vă spun că sunt mândru de prestaţia dumneavoastră. E bine ca cetăţenii să ştie că pot conta pe Armata Naţională în orice  situaţie”, a spus ministrul Sturza.

Ministrul Apărării le-a solicitat, totodată, ofiţerilor din corpul de comandă să depună efort pentru derularea eficientă a procesului de intruire şi pregătire  a efectivului. 

Acţiunea desfăşurată are loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2019.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5320 -0.3551%
USD USD 17.6849 -0.3814%
RUB RUB 0.2748 -0.7584%
RON RON 4.1243 -0.3889%
UAH UAH 0.7173 0.0279%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile