Logo Realitatea.md

Conducerea Poliției de Frontieră pune la îndoială eficiența celor 9 autospeciale cu sisteme integrate de termoviziune? Astăzi a inspectat tehnica (FOTO)

23 Februarie 2020, 07:00 // Societate

Cele nouă autospeciale cu sisteme integrate de termoviziune, care sunt în dotarea Poliției de Frontieră din anul 2016, au fost inspectate astăzi de către conducerea instituției.

Foto: border.gov.md

În special, s-au verificat starea de funcționare ale acestora, cunoștințele angajaților ce le utilizează, dar și s-a analizat necesitatea de completare a parcului auto cu astfel de mijloace de transport. Șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza a cerut responsabililor din Direcția control al frontierei să examineze toate oportunitățile de folosire a autospecialelor la supravegherea hotarului, inclusiv să ia în calcul eficiența acestora, dacă există în activitate.

„Apreciem aportul partenerilor externi de dezvoltare, care au contribuit și continuă să susțină Poliția de Frontieră în îmbunătățirea capacităților profesionale, dar și dotării instituționale. Însă, noi ca beneficiari trebuie să fim capabili să folosim acest suport, oferit constant, în diferite direcții de activitate. Totodată, trebuie să fim siguri că tehnica și echipamentele din dotare sunt necesare, utile și facilitează la maxim lucrul polițistului de frontieră în diverse misiuni de serviciu." s-a expus în mesajul său domnul Corneliu Groza.

Amintim că sistemele mobile de observație au fost oferite în cadrul proiectului „Patrularea comună la frontiera terestră și fluvială între Republica Moldova și Ucraina".

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile