Logo Realitatea.md

Conflict la căminul Universității din Bălți! O persoană, cercetată de poliția locală

19 Octombrie 2018, 16:43 // Societate

Inspectoratul de Poliție Bălți a fost alertat în noaptea de 19 octombrie, în jurul orei 00:30, despre un conflict la căminul studențesc al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Foto simbol: Departamentul Trupelor de Carabinieri al MAI

Potrivit informațiilor, un necunoscut a maltratat o tânără și un tânăr de 20 și, respectiv, 26 de ani. În cadrul acțiunilor demarate, a fost identificat presupusul agresar care s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 27 de ani.

„La moment, se stabiliște cauza conflictului, fiind emise expertize pentru determinarea gravității leziunilor victimelor”, a declarat Eugenia Molceanov, ofițerul de presă a Inspectoratului de Poliție Bălți, pentru Realitatea.md.

În același timp, Departamentul Trupelor de Carabinieri al MAI susține cu referire la acest conflict că ar fi fost reținute patru persoane în comun cu carabinierii din Bălți pentru comportament agresiv. 

„Pe data de 19.10.2018, doi carabinieri, aflându-se în serviciul de menținere a ordinii publice, au auzit zgomot cauzat de spargeri de geam. Apropiindu-se la fața locului, în interiorul căminului, carabinierii au observat un barbat care aplica lovituri cu pumnii unui bărbat și agresa cu un cuțit o femeie, iar alte trei persoane de gen masculin așteptau în ograda universității.

Făptașul și complici acestuia, observând carabinierii, au încercat să fugă de la locul faptei, sărind peste gardul universității. Carabinierii au reacționat cu promptitudine, urmărind persoanele și apelând la serviciul 112.

La scurt timp, făptașul a fost reținut, iar amicii acestuia, care au încercat să-l scape, au fost reținuți cu ajutorul echipajelor de reacționare rapidă ale carabinierilor și poliției, sosiți la chemare. Persoanele au fost transportate la IP Bălți pentru documentarea cazului. Printre cei reținuți este și un cetățean al României”, este comunicatul Departamentului.

Versiunea poliției locale este, însă, alta. Cert este faptul că, actualmente, bărbatul identificat este cercetat în stare de libertate și riscă până la 3 ani de închisoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9181 -1.0640%
USD USD 17.8918 0.0022%
RUB RUB 0.2761 -1.7088%
RON RON 4.1867 -0.9698%
UAH UAH 0.6726 0.4180%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile