Logo Realitatea.md

Conform înțelegerilor din cadrul Consiliului AIE-3, Valeriu Streleț și Andrian Candu ies la rampă

09 Septembrie 2015, 18:31 // Politica

Așa cum a declarat președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, pentru Realitatea.md după ședința Consiliului Alianței pentru Integrare Europeană 3, de ieri, președintele Parlamentului, Andrian Candu, și premierul Valeriu Streleț, ies la rampă. Deși separat, cei doi vor avea mâine câte un eveniment public în care, cel mai probabil, se vor expune cu privire la revendicările protestatarilor din Piața Marii Adunări Naționale.

Primul dintre oficiali va ieși la rampă este premierul Valeriu Streleț. Acesta va susține un briefing de presă în sala de la parterul Casei Guvernului, evenimentul urmând să aibă loc la ora 10.00. Ulterior, la 13.00, președintele Parlamentului Andrian Candu va susține o conferință de presă în sala de conferințe a Parlamentului.

Nici unul, nici celălalt nu au anunțat temele briefingului sau conferinței de presă, însă, cel mai probabil, se vor expune și cu privire la evenimentele din Piața Marii Adunări Naționale și revendicările protestatarilor.

Aceasta nu este prima ieșire a premierului Valeriu Streleț după protestul de duminică din PMAN. Acesta a participat ieri la o emisiune de la postul public de televiziune, în cadrul căreia și-a reiterat deschiderea de pentru un dialog cu reprezentanții protestatarilor din Piața Marii Adunări Naționale și a anunțat că se va întâlni cu protestatarii Platformei "DA" în zilele următoare. Președintele Parlamentului însă nu a apărut până acum în spațiul public.

Realitatea.md precizează că ieri președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat după ședința Consiliului AIE-3 că în condițiile în care situația în Moldova nu este una tocmai ordinară, în cadrul ședinței s-au discutat și protestele din PMAN. Acesta însă nu a dorit să menționeze ce decizii au fost luate în acest sens, anunțând doar participarea premierului Valeriu Streleț la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, încă înainte de un anunț oficial din partea Guvernului.

Totodată, Dumitru Diacov a spus că „peste vreo 2-3 zile o să iasă și președintele Parlamentului cu o reacție”, ceea ce lasă să se înțeleagă că ieșirile în public au fost coordonate la Consiliul Alianței.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile