Logo Realitatea.md

Conlucrează! Sandu a avut o întrevedere cu Ciocoi. Semnarea unui contract de grant de 15 mln de euro cu UE, printre temele discutate

21 Ianuarie 2021, 11:49 // Actualitate

Președinta țării, Maia Sandu, a avut astăzi discuții cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi, la Președinție, unde au vorbit despre subiectele abordate la Bruxelles și necesitatea implementării cât mai urgente a unor schimbări.

Foto: Maia Sandu/Facebook

Maia Sandu spune că a discutat cu Aureliu Ciocoi despre necesitatea stringentă de a asigura accesul cât mai rapid la vaccinul anti-Covid-19 pentru cetățenii noștri, precum și semnarea contractului pentru Reziliență în mărime de 15 milioane de euro sub formă de grant de la Uniunea Europeană.

„Astăzi am avut o ședință cu Prim-ministrul în exercițiu Aureliu Ciocoi. Am discutat despre situația din țară, în special pe dimensiunile economică și sanitară. Am abordat subiectele ce au fost puse în discuție cu conducătorii instituțiilor-cheie ale UE în cadrul vizitei mele la Bruxelles și necesitatea ca Guvernul să întreprindă acțiuni în vederea realizării la timp a angajamentelor cu UE. De asemenea, am pus accentul pe necesitățile stringente, între care asigurarea accesului cât mai rapid la vaccinul anti-Covid-19 pentru cetățenii noștri, semnarea contractului pentru Reziliență în mărime de 15 milioane de euro sub formă de grant”, a anunțat Maia Sandu.

Președinta afirmă că, deși Guvernul actual nu are puteri depline, oamenii așteaptă și au nevoie de ajutor din partea statului. „Asta trebuie să facem cu toții - să venim cu acțiuni concrete în sprijinul cetățenilor”, a conchis Sandu.

Citeste tot despre: Aureliu Ciocoi, întrevedere, Maia Sandu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.3563%
USD USD 17.5751 0.3323%
RUB RUB 0.2386 0.4209%
RON RON 4.3335 0.2498%
UAH UAH 0.6337 1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile