Logo Realitatea.md

Consilierii municipali au votat conceptul de modernizare a Pieței Centrale. Urmează lansarea licitației, proiectarea și din toamnă inițierea lucrărilor

11 August 2020, 17:52 // Societate

Conceptul de modernizare a Întreprinderii Municipale „Piața Centrală” a fost votat astăzi de către majoritatea consilierilor municipali aflaţi la ședința Consiliului Municipal Chișinău.


Foto: Iv Ceban/Facebook

Conceptul de modernizare a Î.M. „Piața Centrală” propune o abordare complexă de îmbunătățire a infrastructurii zonei de comerț. Potrivit documentului, modernizarea Pieței Centrale include lucrări ce vor fi realizate etapizat, pe următoarele sectoare: cel de fructe, legume, meșteșugăresc, angro și rădăcinoase.

Înainte de a schimba aspectul sectoarelor, vor fi efectuate lucrări inginerești pentru asigurarea cu veceuri şi locuri pentru spălarea mâinilor, dar şi amenajarea punctului medical.

În contextul modernizării pieței se prevede amenajarea parcărilor pentru vizitatori, în adiacentul spațiului de comerț (pe străzile Tighina şi Armenească); reamenajarea Pieței avicole din str. Cărbunari, 9; amenajarea filialelor în toate sectoarele capitalei.

După aprobarea conceptului de modernizare de către consilieriii municipali, urmează etapa de licitație pentru organizarea lucrărilor de proiectare. Nemijlocit, lucrările de proiectare vor dura două luni. Iar lucrările de modernizarea ar urma să fie lansate în toamnă pentru prima etapă.

Costurile de proiectare pot fi asigurate din banii municipali sau prin creditare și implicare agenților economici, care activează în piață și au ca proprietate privată terenuri și spații în piață.

Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, „este un proiect important pentru municipalitate, la care echipa a lucrat enorm şi este foarte necesar pentru toți”. „Ne propunem ca piața să fie modernizată în maximum 2 ani, pe segmente, astfel ca în centrul orașului să avem o zonă de comerț modernă, ce va genera profit și va corespunde tuturor normelor sanitare”, a spus Ceban.

Întreaga ședință a CMC poate fi urmărită mai jos.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 0.0000%
USD USD 16.7700 0.0000%
RUB RUB 0.2176 0.0000%
RON RON 4.0054 0.0000%
UAH UAH 0.5935 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile