Logo Realitatea.md

Consilierii municipali i-au permis, într-un final, lui Nistor Grozavu să negocieze cu BERD acordul de grant pentru Apă-Canal Chișinău

12 Septembrie 2017, 15:44 // Actualitate

Membrii Consiliului Municipal Chișinău au aprobat, într-un final, proiectul de decizie privind acordarea de împuterniciri primarului interimar al capitalei, Nistor Grozavu, pentru a negocia și semna acordul de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) pentru proiectul de reparație a sistemului de alimentare cu apă și canalizare și modernizare a stației de epurare din Chișinău.

Amintim că proiectul a fost pus pe ordinea de zi a CMC încă din luna august. Atunci conducerea Primăriei și a Apă-Canal Chișinău au anunțat că neaprobarea deciziei pune în pericol continuarea proiectului demarat de furnizorul de apă din Chișinău, iar fiecare zi de întârziere aduce pierderi de câte 1000 de euro. 

Chiar dacă proiectul a fost aprobat, aleșii locali au declarat că există anumite suspiciuni că întreprinderea Apă-Canal Chișinău ar putea sa falimenteze, dacă nu va primi banii de la BERD și au cerut un raport din partea conducerii întreprinderii. 

La rândul său, Veronica Herța, directoarea Apă-Canal Chișinău, a declarat că în curând va fi finalizat un raport al Curții de Conturi care se va expune cu privire la situația financiară din cadrul întreprinderii.

Amintim că valoarea grantului oferit de BERD pentru proiectul Apă-Canal Chișinău este de 11 milioane de euro. De asemenea, pentru acest proiect întreprinderea a luat și două credite de peste 40 de milioane de euro de la BERD și BEI.

De asemenea, în cadrul ședinței CMC de azi, aleșii locali au aprobat proiectul de decizie privind majorarea capitalului statutar al Î.M. Regia „Autosalubritate” pentru ca utilajele pentru stația de epurare, care se va instala la gunoiștea din strada Uzinelor, să poată fi luate din depozitul vamal. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile