Logo Realitatea.md

Consilierii raionali din opoziție din Căușeni, puși în carantină, dar nu și cei din coaliția de guvernare și nici administrația raionului. Litvinenco cere explicații (DOC)

02 Iunie 2020, 16:27 // Politica

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, cere explicații de la Ministerul Sănătății și de la Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), de ce au fost puși în autoizolare doar consilierii raionali din opoziție, dar nu și cei din coaliția de guvernare și administrația raionului (președintele raionului, vicepreședinții, alți funcționari), întrucât toți au participat la ședința Consiliului Raional Căușeni, unde a fost prezentă și o persoană, care s-a dovedit a fi infectată cu coronavirus.

Foto: moldovenii.md

„Carantina politică” din Parlament a fost preluată și la nivel raional. De exemplu, Centrul de Sănătate Publică Căușeni a dispus autoizolarea consilierilor raionali din partidele de opoziție. În același timp, față de consilierii raionali care reprezintă coaliția de guvernare la Căușeni și persoanele din executiv (președintele raionului, vicepreședinți, alți funcționari) autoizolarea nu s-a dispus. Și asta cu toate că toți – atât consilierii din opoziție, cât și cei de la putere – au participat la o ședință a Consiliului raional Căușeni la care a fost prezentă o persoană în raport cu care s-a confirmat infectarea cu virusul COVID-19”, a anunțat Litvinenco.

Astfel, deputatul a cerut explicații Ministerului Sănătății și celor de la ANSP „față de acest abuz cras”. „Mă gândesc dacă nu sunt necesare și denunțuri penale pentru personaje care fac abstracție de lege și impun de facto „aresturi la domiciliu” față de consilierii, care nu sunt pe placul președintelui raionului și a acoliților acestuia”, a mai spus Litvinenco, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

DOC: Sergiu Litvinenco

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.8091 0.6963%
USD USD 17.2676 0.1665%
RUB RUB 0.2279 0.5293%
RON RON 4.2712 0.7121%
UAH UAH 0.6075 0.4132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile