Logo Realitatea.md

Consiliu Național Politic al PLR, organizat în timp ce Ana Guţu nu este în ţară, iar Vitalie Marinuţa nu este invitat

11 Aprilie 2014, 14:41 // Politica
// Autor:  
Maxim Pulber

Partidul Liberal Reformator va desfășura deseară Consiliul Național Politic al formațiunii, fără membrii fondatori ai partidului. Cel puțin doi dintre aceştia vor lipsi de la ședința la care au fost invitați circa 200 de deputați, miniștri, președinți ai organizațiilor teritoriale și simpli membri liberal-reformatori. Asta deoarece, copreședintele partidului, Ana Guțu, urmează să revină în țară abia seara târziu, iar vicepreședintele PLR, Vitalie Marinuța nu a fost invitat.

foto: plr.md

Solicitat de Realitatea.md, președintele formațiunii, Ion Hadârcă a confirmat informația precum că Partidul Liberal Reformator va desfășura în această seară Consiliul Național Politic al formațiunii, la care vor participa, potrivit lui, în jur de 200 de persoane. Întrebat care vor fi temele discutate în cadrul ședinței, Hadârcă a menționat că va fi pusa în revistă evoluția situației social-politice din țară și regiune, precum și strategia formațiunii în contextul realităților zilei.

Anterior discuției cu președintele formațiunii, Realitatea.md a încercat să ia legătura cu co- și vicepreședintele PLR, Ana Guțu și Vitalie Marinuța. Deputatul Ana Guțu a menționat că nu va participa la ședința CNP, urmând să revină de la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, închieată astăzi, abia seara târziu.

Totodată, fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța, a menționat că prima dată aude și că nu a primit nicio invitație de a participa la ședința CNP al PLR. Ion Hadârcă a evitat să spună dacă Marinuța a fost sau nu invitat, menționând că „cine va dori să vină, va veni”. La fel, acesta a precizat că actualul ministru al Apărării, Valeriu Troenco, nu va fi la ședință deoarece, deocamdată, nu este membru al Partidului Liberal Reformator.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile