Logo Realitatea.md

Consiliul Politic Național al PDM a decis amânarea congresului extraordinar al partidului

20 Iulie 2019, 14:46 // Politica

Membrii Consiliului Politic Național al PDM s-au întrunit astăzi în ședință. Democrații au decis amânarea convocării congresului pentru data de 7 septembrie și au mandatat Biroul Permanent pentru a crea un grup de lucru care să pregătească proiectul de modernizare a Partidului Democrat.

Foto: PDM

Democrații au făcut o analiză a situației social-politice din țară, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea. Aceștia au constatat că „alianța PSRM-PAS-PPDA” este preocupată de subordonarea politică a instituțiilor care trebuie să fie independente, de acțiuni cu caracter populist și nu au făcut nimic concret pentru cetățeni.

„Oamenii în țară văd că actuala guvernare deja eșuează, iar numărul problemelor cetățenilor doar crește”, a spus președintele în exercițiu al PDM, Pavel Filip.

Un alt subiect discutat în ședința Consiliului Politic Național a fost despre nevoia de a atrage personalități, specialiști din diferite domenii, care vor împărtăși valorile și viziunea democraților de dezvoltare a Republicii Moldova, astfel ca cetățeanul să fie în centrul grijilor politicienilor din Partidul Democrat. „PDM are nevoie de o reformă profundă, de un proces de curățare, dar și de întărire atât în teritoriu, cât și la nivel central”, a subliniat Pavel Filip.

O altă împuternicire pe care a primit-o Biroul Permanent ține de lansarea pregătirilor PDM pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral. În acest sens s-a vorbit și despre consolidarea echipelor locale ale PDM și identificarea potențialilor candidați democrați în funcțiile eligibile.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.4006%
USD USD 16.7051 0.9512%
RUB RUB 0.2276 0.1320%
RON RON 4.0919 1.3750%
UAH UAH 0.6112 1.8836%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile