Logo Realitatea.md

Constantin Țuțu s-a predat la frontieră. A fost reținut. Va sta în carantină 14 zile

27 Martie 2020, 12:45 // Politica

Fostul deputat PDM Constantin Țuțu a fost reținut de Centrul Național Anticorupție (CNA), la intrare în Republica Moldova. Poliția de Frontieră a solicitat intervenția mascaților CNA, la unul dintre punctele de frontieră. Mai târziu, Procuratura Generală a venit cu un comunicat de presă prin care a explicat că „s-a predat astăzi benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița”.

Confirm că Poliția de Frontieră a informat CNA privind intrarea în Republica Moldova a unei persoane aflate în căutare, pe numele căreia este eliberat mandat de arestare. Este vorba despre un fost deputat, dosarul căruia se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție. În aceste clipe, un grup de intervenție al CNA se deplasează la Leușeni pentru a prelua persoana", a spus pentru Realitatea.md Angela Starinschi, șefa Serviciului de presă al CNA.

La acel moment, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că nu cunoaște nimic despre acest lucru, însă așteaptă informații de la colegii ei la acest subiect.

După care, Procuratura Generală a anunțat că Țuțu „urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audierii în cadrul dosarului intentat pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită. Reieșind din prevederile dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, numitul urmează a se afla în stare de carantină timp de 14 zile. Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanței”.

Amintim că, ex-deputatul PDM a fost anunțat în căutare internațională la începutul lunii decembrie, după ce o instanță de judecată din țara noastră a emis un mandat de arest pe numele său. El a fugit din Republica Moldova în luna iunie 2019, în perioada în care democrații au cedat puterea coaliției ACUM+PSRM. A fost surprins în orașul Odessa din Ucraina, dar cel mai recent - în România.

Constantin Țuțu este vizat într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită.

CITEȘTE ȘI:

Constantin Țuțu, cercetat penal pentru trafic de influență

Contractul pentru sala de sport, închiriată de Țuțu de la Centrul Național de Pregătire a Loturilor Olimpice, va fi reziliat

Constantin Țuțu, ACHITAT în dosarul privind omorul lui Alexei Veretco! Ion Corcodel - condamnat la 8 ani de închisoare (VIDEO)

Decizia Curții de Apel Chișinău, privind omorul lui „Krasavcik”. Un singur vinovat în acest dosar

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile