Logo Realitatea.md

Construcția Arenei Chișinău: O singură companie s-a înregistrat în concurs. Secretarul de stat Igor Șarov: „Condițiile au fost dure” (VIDEO)

06 Iulie 2018, 14:57 // Economie

O singură companie s-a înregistrat în concursul privind proiectarea și construcția Arenei Chișinău, anunțat de Ministerul Educației Culturii și Cercetării (MECC). Plicul cu oferta agentului economic a fost deschis azi, în cadrul unei ședințe a Comisiei pentru selectarea partenerului privat, organizată la MECC.

Embed:

Potrivit secretarului general de stat al MECC, Igor Șarov, oferta înregistrată în concurs este considerată validă, întrucât corespunde Caietului de sarcini.

Igor Șarov susține că au fost impuse condiții dure în cadrul concursului și este îmbucurător că s-a găsit o companie care să-și asume proiectul.

„Condițiile au fost dure, dar ne bucurăm că am reușit să atragem un participant”, a spus secretarul general de stat. 

O nouă ședință a Comisiei de selectare a partenerului privat privind construcția Arenei Chișinău va avea loc peste o săptămână. Atunci urmează să fie analizate detaliile tehnice și financiare ale ofertei. 

Concursul a durat 60 de zile și s-a încheiat pe 4 iulie.

Amintim că, Arena Chișinău urmează să fie construită printr-un parteneriat public-privat. Acesta va avea o capacitate de până la 5 mii de locuri și spații pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri. Termenul propus pentru realizarea proiectului este de un an.

La același subiect:

Chiril Gaburici: În vara lui 2019, Arena Chişinău va putea deja găzdui competiţii sportive şi evenimente culturale

„Arena Chișinău” va fi gestionată de o societate comercială cu capital integral de stat. Proiectul a fost discutat azi la Ministerul Economiei

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile