Logo Realitatea.md

Contrabandă cu bijuterii din aur și argint, aduse din Turcia. Doi bărbați riscă până la 10 ani de închisoare

26 Decembrie 2018, 12:08 // Societate

Doi cetățeni ai Republicii Moldova sunt învinuiți de contrabandă cu articole din metale prețioase. Bărbații ar fi procurat din Turcia bijuterii în valoare de este 5,3 milioane de lei, care urmau să fie comercializate în mai multe localități din țară.

Colaj: realitatea.md

Potrivit materialelor anchetei, unul dintre învinuiți era responsabil de transportarea bijuteriilor de contrabandă, iar celălalt le comercializa prin intermediul magazinelor specializate, deținute în mai multe localități.

Cei doi au fost reținuți în urma unui flagrant realizat de procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu subdiviziunile specializate ale Vămii, chiar în momentul transmiterii a 4 kg de bijuterii din aur și 2,4 kg de articole din argint. Tot atunci, a fost surprinsă și transmiterea a  63 250 de lei – taxa pentru transportarea bunurilor de contrabandă.

Reținerea a avut loc pe o stradă din municipiul Chișinău, după ce, organele de anchetă au monitorizat întregul traseu al învinuiților, stabilit în cadrul documentărilor efectuate.

Imediat după reținerea bărbaților, au avut loc descinderi la domiciliul și sediul întreprinderii administrate de proprietarul magazinelor, unde au fost depistate, în total, 36,2 kg de articole confecționate din argint și 3,2 kg de bijuterii din aur, fără acte de proveniență. Tot în cadrul perchezițiilor au fost descoperiți și ridicați 420 000 lei, despre care se presupune că ar proveni din activitatea infracțională deconspirată.

Loturile de bijuterii au fost ridicate și urmează a fi transmise spre expertiză. Conform primelor estimări, valoarea articolelor depistate se cifrează la peste 5,3 milioane lei.

Bărbații au fost reținuți și plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor implicate sau cu tangență la acest caz. În caz de condamnare, învinuiții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Citeste tot despre: Argint, aur, contrabandă, PCCOCS
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile