Logo Realitatea.md

Contrabandă cu consumabile medicale pe timp de pandemie. Un tânăr a încercat să scoată din țară 10 mii de măști

09 Aprilie 2020, 16:17 // Societate

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din Republica Moldova a încercat să transporte ilegal în România un lot de 10 mii de măști, lucru care este interzis exportul de măști, mănuși și dezifectanți pe timp de pandemie.

Foto: SIS

Potrivit Serviciului de Informații și Securitate de comun acord cu Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău au contracarat o tentativă de scoatere și transbordare ilegală a unui lot de articole farmaceutice. Astfel, urmare a unor informații deținute de către ofițerii SIS, la 8 aprilie curent, a fost stopat un automobil de teren de marca HondaCRV, cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 ani. În portbagajul mijlocului de transport au fost depistate 10 mii de măști chirurgicale, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta niciun act. Acestea erau ambalate în 4 saci de polietilenă, pregătite pentru a fi transbordate ilegal, peste râul Prut, în România.

În cadrul măsurilor speciale de investigație a fost stabilit că lotul de măști a fost procurat la un preț de 3,5 lei moldovenești per bucată și urma a fi vândut cu ridicata pentru a obţine profit.

Amintim că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului „cu privire la interzicerea exporturilor unor produse", se interzice, până la 15 aprilie curent inclusiv, exportul din Republica Moldova al următoarelor produse: măști medicale; mănușii medicale; produse biocide (dezinfectanți medicali).

În context, Serviciul de Informații și Securitate solicită respectarea legislației în vigoare și a tuturor recomandărilor privind starea de urgență.

Foto: sis.md

Citeste tot despre: interzis, măști, poliţie, Prut, Romania, sis
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile