Logo Realitatea.md

Contrabandist, reținut în România cu focuri de armă. Transporta pe piața neagră țigări din Republica Moldova (FOTO)

26 Iunie 2018, 22:40 // Societate

Polițiștii de frontieră de la Darabani, România, au descoperit și confiscat 119.200 ţigarete de contrabandă, ceea ce înseamnă 5.960 de pachete, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate.

Valoarea totală a acestora se ridică la 66.750 lei românești (peste 282.000 lei moldovenești), iar marfa urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Cazul a avut loc pe data de 24 iunie, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani - I.T.P.F. Iași au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 10.00, polițiștii de frontieră au observat un autoturism marcă Audi, înmatriculat în România, despre care aveau informaţii că este folosit pentru transportul produselor din tutun de contrabandă, în timp ce se deplasa pe un drum secundar către localitatea Cuza Vodă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului, după câteva sute de metri - fiind descoperit în satul Cuza-Vodă, județul Botoşani. În momentul în care polițiștii de frontieră s-au apropiat, din autovehicul a ieşit o persoană de sex masculin, care a încercat să fugă.

Deoarece persoana în cauză nu s-a supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

Bărbatul a fost identificat ca fiind un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, implicat în activitatea infracţională.

În continuarea cercetărilor, lângă autoturism, în iarbă, au fost descoperite şase colete voluminoase învelite în folie de culoare neagră și înfăşurate cu bandă adezivă. în care erau pachete cu ţigări marca Ritm, de provenienţă Republica Moldova.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de ţigarete. Întreaga cantitate de ţigări, dar și autoturismul în valoare de 12.000 lei românești (peste 50.700 lei moldovenești) au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în aria infracţională.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile