Logo Realitatea.md

„Controlul executării mi-l asum!”. Gheretele din interiorul pasajului subteran din str. Russo, evacuate forțat, cu ajutorul Poliției, la dispoziția lui Ion Ceban (FOTO și DOC)

29 Mai 2020, 10:30 // Actualitate

Accesul în trecerea subterană din strada Alecu Russo, 2/1, din apropierea rondului de la intersecția străzilor Kiev, Bogdan Voievod și bulevardul Moscova, din secorul Râșcani al Capitalei, a fost blocat în această dimineață de către Poliție, iar angajații municipalității au început demontarea și evacuarea unităților comerciale din interiorul pasajului. Acțiunile au loc în baza unei dispoziții semnate de primarul general Ion Ceban, chiar și în pofida protestelor organizate de proprietarii gheretelor și angajaților care activau în interior.

foto: Ilian Cașu / Facebook.com

Vedeți și: Conflict între chiriașii subteranei de la „UNIC” și Primăria Chișinău. Rezoluția protestului: „Solicităm să nu ne hărțuiască” (DOC)

Potrivit Dispoziției primarului general al municipiului Chișinău semnate la data de 7 mai curent, s-a dispus „demontarea și evacuarea unităților comerciale staționare provizorii și unităților mobile de orice tip din cadrul pasajului subteran de pe str. A. Russo, 2/1, mun. Chișinău”.

Executarea prevederilor dispoziției a fost pusă în sarcina Preturii sectorului Râșcani, urmând a fi executată până la 20 mai 2020. „Controlul executării prezentei dispoziții mi-l asum”, se mai arată în dispoziția semnată de Ion Ceban.

Cu toate acestea, Pretura nu a reușit să execute evacuarea gheretelor din interiorul pasajului subteran, în mare parte din cauza protestelor organizate de proprierarii gheretelor. Astfel, aceștia au avut mai multe încercări, iar în dimineața zilei de azi, Poliția a blocat accesul în interior, muncitorii începând evacuarea gheretelor.

„Poliția a blocat intrările în trecerea subterană A. Russo. Înăuntru distrug totul”, a scris în adresa Realitatea.md președintele Asociației Obștești „Subterane Centru”, Anatolie Covaliov.

Foto: realitatea.md

Și fostul consilier municipal din partea „Partidului Nostru” Ilian Cașu a fost la fața locului, plasând pe pagina sa de Facebook și mai multe imagini de la fața locului.

„Iată așa arată „bespredelul” lui Ion Ceban”: bara, polizorul, toporul și hai să distrugem proprietatea chișinăuienilor la ora 5 dimineața în trecerea subterană din Alecu Russo. Spuneți-mi cum e numit în popor cel care vine dimineața în casa voastră cu toporul?”, a scris Ilian Cașu pe pagina sa.

Foto: Ilian Cașu / Facebook.com

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile