Logo Realitatea.md

Copiii de la grădinița 185, abuzați fizic și verbal! Educatoarele agresive, înregistrate de o mamă. "Așa o câștigi azi!" (AUDIO)

09 Noiembrie 2018, 11:30 // Societate

Copiii care frecventează gradinița 185 din sectorul Buiucani al capitalei sunt abuzați fizic și verbal. Descoperirea îngrozitoare a ieșit la iveală după ce o femeie, mama unei fetițe de doar 3 ani, care frecventa respectiva instituție de învățământ abia din luna septembrie, a reușit să înregistreze audio două educatoare în timp ce strigă și chiar îi lovesc pe micuți.

Foto simbol

Fetița Mihaelei Maidan, mama care a făcut înregistrările, a început să meargă la grădinița 185 din luna septembrie. Deși este un copil prietenos, care se poate adapta ușor oricăror situații noi, la grădiniță nu a reușit să se obișnuiască nici în două luni.

“Când ajungeam în grupă, începea a tremura…”, ne-a mărturisit mămica.

A întrebat-o într-o zi de ce nu vrea să meargă la grădiniță, iar copila i-a răspuns că îi este frică de educatoare.

A întrebat-o și pe educatoare cum încearcă să îi facă pe copii să treacă mai ușor peste absența părinților, în timpul orelor de grădiniță.

“Știți ce, dacă nu vă place, veniți voi și lucrați”, a fost replica educatoarei.

După ce a fost și martora unor situații în care educatoarele îi certau extrem de tare pe copii, zilnic din grupă nu se auzeau decât istericale, iar în ochii micuților nu se citea decât frică, Mihaela s-a convins, încă o data, că ceva nu este în regulă.

Așa că a decis să ascundă un dispozitiv special în hăinuța fetiței sale pentru a afla ce se întâmplă de fapt, dincolo de ușa grădiniței.

Ce a descoperit, a șocat-o nu doar pe ea, ci și pe alte sute de părinți. Înregistrările, pe care le prezentăm mai jos, au fost făcute săptămâna aceasta, timp de trei zile.

După cele descoperite, Mihaela a decis să nu își mai ducă fetița la grădinița cu pricina. Deocamdată, își ține copilul acasă.

Mama spune că nu a sesizat oficial autoritățile, a făcut doar un apel public către acestea, prin intermediul unei rețele sociale, unde a și plasat înregistrările audio.

Iată mai jos înregistrările audio și descifrările acestora:

1 inregistrare:
-in primele 30 secunde unul din copii repete de 5/6 ca are necesitatea sa mearga la WC, ca raspuns de la lucratorul gradinitei primeste „dute daca vreai, ce vreai de la mine”( reamintesc virsta copiilor este de 3 ani. Virsta la care copii inca nu sunt de sine statatori).
-00:35- 02:00: 
voce 1 (lucrator de gradinita): asha ne-am ashezat pe scaunele toti, casca gura undei scaunul tau? stai ca vin eu la tine, tu de dimineata o cauti... repede pe scaunel, undei locul tau? si daca nu esti cuminte ( se aude o lovitura) asha o cîstigi azi! Tu deam pe mine mai saturat, tu esti obraznic! Aicea stai! de te misti de aicea o primesti! Uite la dinsul cit îi de obraznic?! 
Voce 2 (copil): plinge- undei mama?
Voce 1: Gura inchisa, ca am si eu familie! inchide gura! A sa va dau eu voua alintaturilor!
In continuare auzim iarasi tonalitati foarte ridicate adresate copiilor care pling si suspina de frica.
03:09 Voce 1: si Artiom ( se aude lovitura) cuminte trebuie sa shada, si Artiom! 
03:29 Voce 1: Iau la Dubina aista... ce s-o intimplat?
03:50 Voce 1: si te neri daca pulàul ista s-o suit calare peste dinsu, Bolnavu...
04:15 Voce 1: ada cana la bucatarie mai repede, mai repide debilo ada la mine, ca daca vin la tine te innec!
05:40 Voce 1: sii cu incaltaminte asta a ta? o lasat numa shnurocul, Capra! de la Ungheni, vina incoashi, vira piciorul! .

Inregistrarea nr 2 :

lucratorii gradinitei discuta despre parintii copiilor ce frecventeaza gradinita 185 (discutia are loc fata de copii):
00:24 Voce 1 ( dadaca): niste risuri si cozi de cîine!
00:37 Voce 1 : a sa vreie sa se asheze sa manînce ghini, nu- shezi în mata acolo pe scaun!
01:10 Voce 1: toti neimplinitii, si toti prostii si toti debilii pe aishea, ii fac la subotnic, drept cum o spus Nicu- ca pute din urma ei, dar ea inca mai cauta...
01:35 Voce 1: ee iautite, maninca cîcatul din nas si e îi... nis sa nu o vad sa se apropie, a vre sa manînce ghine nu- shezi acolo...
02:29 Voce 1: sho inflat botu ca nu poate suji sulile shi e vine sa ma comande pe mine aishea, mai ghine tsai educa copilu ista da nu ai imbla cu botu inflat...
Voce 2 ( educatoare) : Sava cu pretentii, dedu cu pretentii, Delia cu pretentii..
Voce 1: care Sava fa?
Voce 2: Gabriel, ashela inalt!
Voce 1: eii niste risuri si cozi de cîini
03:37 un copil incepe a plinge
Voce 1: Mai iti inchid gura! Inchide gura am zis! Daca te mîrnii ai sa zbori cu racheta! Nesimtitilor! 
04:30 Voce 1: Iaca animala asta care vine amu, tot asha zice ca Sveta ni bate copii...

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.0635%
USD USD 16.7700 0.4866%
RUB RUB 0.2176 -0.2293%
RON RON 4.0054 -0.1968%
UAH UAH 0.5935 0.2364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile