Logo Realitatea.md

Copilul din Glodeni ale cărui degete au fost tăiate cu un topor, supus intervenției chirurgicale

28 Mai 2020, 15:11 // Societate

UPDATE: Operația băiatului de șase ani de la Glodeni a fost de durată, iar medicii de la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” au reușit să-i salveze degetele. Acum, spun ei, este foarte importantă perioada postoperatorie, ca să nu existe complicații, cum ar tromboza vaselor, în condițiile în care degetele copilului sunt foarte subțiri.

Știrea inițială: Copilul de șase ani, din raionul Glodeni, care a ajuns la spital după ce fratele mai mare i-a tăiat, din întâmplare, câteva degete cu un topor, este supus unei intervenții chirurgicale. Băiatul a fost transportat la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco” din Chișinău, de la Spitalul raional Glodeni, unde i s-a acordat ajutor medical și i-a fost stabilită diagnoza amputația traumatică a degetelor 3-4 a mâini stângi.

Foto: moldova.org

Contactat de IPN, Vitalie Mihalcean, vicedirector medical la Spitalul „V. Ignatenco”, a declarat că băiatul a fost adus miercuri seara, iar după examinare a fost inițată pregătirea pentru intervenția chirurgicală. Astăzi copilul este supus operației, iar medicii fac tot posibilul pentru a-i salva degetele.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Glodeni, Eugenia Molceanov, a declarat că poliția a fost alertată ieri de o vecină a familiei. S-a stabilit că totul s-a întâmplat după ce tatăl copiilor a terminat de tăiat lemnele în fața porții sale și le căra în curte. Băiatul mai mare, de zece ani, a luat toporul, dorind să lovească într-o bucată de lemn, moment în care copilul mai mic s-a întins să ia bucata de lemn. Lama toporului i-a tăiat degetele.

Eugenia Molceanov a menționată că copiii provin dintr-o familie caracterizată pozitiv, fiind crescuți de tată. Băiatului mai mare îi va fi acordată consiliere psihologică.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile