Logo Realitatea.md

Copyright a trimis o scrisoare către premier cu solicitarea de a nu admite întoarcerea Liliei Bolocan la AGEPI (DOC)

02 Decembrie 2019, 16:49 // Actualitate

Asociația Obștească Asociația Națională „Copyright” în numele tuturor autorilor, interpreților, producătorilor de fonograme şi ai altor titulari de drepturi pe care îi reprezintă, a expediat o scrisoare prim-ministrului Ion Chicu, prin care solicită neadmiterea revenirii în funcția de director general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Lilia Bolocan, după ce Realitatea.md a scris astăzi că aceasta ar depune eforturii și duce tratative cu actuala guvernare de a fi din nou angajată la șefia AGEPI.

Foto: Asociația Obștească Asociația Națională „Copyright”

„Am aflat cu stupoare din mass-media că Lilia Bolocan, fostul director general al Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală depune eforturi și face demersuri noului Guvern tehnocrat de a fi numită în funcția deținută anterior, din care a fost eliberată la data de 29 iulie curent, urmare a solicitării eliberării acesteia din funcție, în repetate rânduri, de către titularii de drepturi autohtoni, aceștia fiind prejudiciați de acțiunile şi inacțiunile lui Bolocan. Activitatea Liliei Bolocan în funcția de director general al AGEPI a fost contrară prevederilor legale, interesului societății şi al statului, iar numirea acesteia în funcția de director general al AGEPI ar presupune exercitarea funcției contrar principiilor legalității, transparenței, exemplului personal şi responsabilității, reieșind din ilegalitățile admise în activitatea acesteia”, se arată în scrisoarea trimisă lui Chicu.

Totodată, Asociația Obștească Asociația Națională „Copyright” atrage atenția Guvernului și atenționează asupra faptului că „numirea Liliei Bolocan în funcția de director general al AGEPI va readuce haosul și ilegalitățile în domeniul gestiunii colective a drepturilor de autor și drepturilor conexe”. „Solicităm insistent dlui Prim-ministru și întregului Guvern promovarea în funcția de director general al AGEPI a unei persoane integre, carе să cunoască domeniul proprietății intelectuale, nemijlocit domeniul dreptului de autor şi а drepturilor conexe, саrе să acționeze profesionist şi legal în interesul autorilor, interpreților și a tuturor titularilor de drepturi”, se mai arată în document.

Amintim că, astăzi, Realitatea.md a scris că, fosta directoare a AGEPI, Lilia Bolocan ar încerca să revină din nou la conducerea instituției, după ce și-a depus demisia din cauza unor scandaluri mediatizate de presă. Aceasta ar fi fost săptămâna trecută la Guvern pentru „a negocia” reîntoarcerea sa la AGEPI.

Contactată telefonic, Lilia Bolocan a negat faptul că ar fi fost la Guvern săptămâna trecută pentru „a negocia” cu actuala guvernare numirea ei din nou în funcția de directoare generală a AGEPI.

La același subiect:

(VIDEO) Apel către noua guvernare! „COPYRIGHT” solicită repetat demisia directoarei AGEPI, Lilia Bolocan

(DOC) Averea directoarei AGEPI: Lilia Bolocan a ridicat un salariu lunar, în medie, de circa 80 de mii de lei

ANI s-a autosesizat pe cazul directoarei AGEPI care și-ar fi angajat 3 rude în subordine

Directoarea AGEPI, cu un salariu de circa 80 de mii de lei, a plecat în concediu în toiul scandalului

Lilia Bolocan a fost eliberată din funcția de director general al AGEPI

(UPDATE) SURSE. Lilia Bolocan încearcă să revină la șefia AGEPI?! Săptămâna trecută a fost pe la Guvern pentru a cere susținere

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 -0.1732%
USD USD 17.0468 0.0540%
RUB RUB 0.2217 0.3167%
RON RON 4.1385 -0.1255%
UAH UAH 0.6030 0.0166%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile