Logo Realitatea.md

Corneliu Furculiță a sesizat Procuratura pe cazul plecării din PSRM a deputatului Ștefan Gațcan. Spune că la mijloc e vorba de corupere

30 Iunie 2020, 20:00 // Politica

Deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, a depus astăzi un denunț la Procuratură, unde a informat despre coruperea fostului său coleg de partid, Ștefan Gațcan, după ce acesta a părăsit fracțiunea socialiștilor și a aderat la Partidul „Pro Moldova”, acțiune pe care cei din Partidul Socialiștilor o califică că s-a făcut doar prin motivare financiară.


„Am depus la procuratură un denunț, în care am informat despre coruperea deputatului Ștefan Gațcan. În denunț am notat și alte cazuri de tentativă de corupere a unor deputați din fracțiunea PSRM. La sugestia procurorilor, pentru a păstra secretul anchetei, conținutul denunțului deocamdată nu poate fi făcut public. Sper, la fel ca și întregul popor, că oamenii legii vor trage la răspundere atât pe cei care cumpără deputații cu milioane de dolari, cât și pe alesul care și-a vândut mandatul. Repet, Ștefan Gațcan trebuie să renunțe la mandatul de deputat, obținut prin munca și efortul echipei PSRM”,  a anunțat Furculiță pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, deputatul actual al Partidului „Pro Moldova”, Ștefan Gațcan, afirmă că a părăsit PSRM din considerentul că, în aceste câteva luni de ales al poporului al majorității parlamentare, în plină pandemie și criză fără precedent în sistemul medical, a constat o lipsă totală de progres și de măsuri eficiente pentru salvarea sistemului medical și regretă că vocile multor specialiști veritabili nu sunt auzite.

„Am ajuns să-mi fie rușine să privesc în ochi colegilor mei de breaslă. Dar nu pentru asta am venit eu în Parlament. Echipa Partidului Socialiștilor a avut o șansă unică de a rezolva problemele oamenilor și a salva țara din criza în care s-a pomenit, dar, din păcate, luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 m-au determinat să mă detașez de aceste acțiuni care depășesc interesele cetățenilor și ale statului”, și-a argumentat plecarea Gațcan.

Precizăm că, după plecarea lui Gațcan, majoritatea parlamentară a fost compromisă, fiind doar 49 de deputați din minimul de 51.

CITEȘTE ȘI:

Socialiștii au protestat în fața clinicii private a lui Gațcan. Deputații PSRM și protestatarii i-au cerut demisia (FOTO/VIDEO)

Declarația lui Gațcan după plecarea din PSRM: „Se fac intimidări și presiuni asupra membrilor familiei”. Pro Moldova raportează despre un incident la Telecentru (VIDEO)

Etichetările se țin lanț de socialistul Gațcan după ce a plecat la Pro Moldova! Socialistă: „Putea fi Hippocrates, dar l-a preferat pe Brutus”

 Socialiștii, „foc și pară”, după plecarea lui Gațcan! „Condamnăm încă un act de prostituție politică, condamnăm și proxenetul din afara Republicii Moldova”

Lovitură sub centură pentru socialiști! Un deputat PSRM trece la Pro Moldova. PSRM-PD rămân cu 49 de voturi

Carp, după plecarea din PSRM a lui Gațcan poreclit „omul lui Plahotniuc”, spune că ar mai urma încă doi deputați din coaliție

Ciubuc din numele PDM, despre Gațcan care a migrat de la PSRM la Pro Moldova: „Nu a rezistat tentației și ofertelor grase”

Doi deputați socialiști l-ar fi oprit abuziv în trafic pe Ștefan Gațcan. Partidul „Pro Moldova” a prezentat probe (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile