Logo Realitatea.md

Coronavirusul a „eliberat” elefanții din Thailanda de scaunele grele pentru turiști

26 Martie 2020, 15:06 // În lume
Pandemia de coronavirus a diminuat turismul local, de aceea elefanții de la tabăra Maesa din Thailanda au fost „eliberați” de scaunele grele din lemn în care plimbau turiștii în ultimii 44 de ani, scrie Yahoo News, citat de Digi24.
Foto simbol: slumberpartyhostels.com

Pentru că nu este clar când se va sfârși pandemia, proprietarii taberei au decis să scoată construcțiile de lemn și metal de pe spatele pachidermelor pe toată durata zilei.

Anchalee Kalampichit, directorul taberei, spune că este pentru prima dată în ultimii 44 de ani când elefanții nu poartă cuștile la începutul zilei și a anunțat o transformare a afacerii.

Astfel, elefanții vor fi lăsați să umble liberi pe terenul taberei, iar turiștii vor putea intra ca să-i vadă. Kalampichit a spus că cei 78 de elefanți nu vor mai purta niciodată scaunele pentru turiști.

„De când am început afacerea, în 1976, plimbarea pe elefanți a fost întotdeauna activitatea favorită a turiștilor. Pentru că epidemia s-a extins au existat tot mai puțini turiști și până la urmă guvernul ne-a cerut să închidem, așa că am îndepărtat scaunele pentru a elibera elefanții”, spune Anchalee Kalampichit.

„Nu avem de gând să punem scaunele înapoi pe elefanți, chiar dacă vom putea funcționa din nou. Vrem să schimbăm locul și să găsim moduri mai naturale prin care publicul să se bucure de elefanți. O să primim turiștii care doresc să învețe mai multe despre modul de viață al elefanților, în loc să-i folosim pentru a distra turiștii”, a adăugat Kalampichit.

Tabara de elefanți din Thailanda a fost închisă de autorități alături de alte 28 de tipuri de afaceri considerate neesențiale, ceea ce înseamnă că animalele vor trebui hrănite și îngrijite fără încasări.

„Costul pentru îngrijirea a 78 de elefanți și păstrarea personalului de 300 de persoane este de aproximativ 130.000 de lire sterline pe lună. Nu vom uita de nimeni și vom încerca să aveam grijă de elefanți cât de mult putem. Acum plantăm legume pentru a fi mâncate de personal, ca o modalitate de a reduce cheltuielile”, a spus Anchalee Kalampichit.

În zona Chiang Mai din Thailanda sunt 93 de tabere de elefanți, iar autoritățile au anunțat că 85 riscă să fie închise dacă situație nu se îmbunătățește.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 -0.5862%
USD USD 16.6303 0.0211%
RUB RUB 0.2215 -0.4494%
RON RON 4.0373 -0.5983%
UAH UAH 0.5908 -0.2869%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile