Logo Realitatea.md

Cristian Rizea, păzit la Chișinău de foştii bodyguarzi ai lui Plahotniuc (VIDEO)

16 Octombrie 2020, 17:21 // Actualitate

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, se află la Chişinău unde s-a stabilit împreună cu familia sa „şi se bucură de protecţia preşedintelui Igor Dodon”, au scris luni jurnaliştii de la Gândul. RomaniaTV.net prezintă dovada legăturilor lui Rizea și cu Vlad Plahotniuc, oligarhul moldovean dat, de asemenea, în urmărire internaţională.

Dat în urmărire internaţională, Cristian Rizea a devenit vedetă de televiziune peste noapte. Condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, el a intrat în direct, marți, la un post de televiziune din România pentru a spune că este nevinovat, fără să îl deranjeze nicio autoritate din România sau Republica Moldova.

Aflat în centrul Chișinăului, Rizea a mărturisit în direct faptul că în 2017, în timp ce era judecat în România, a depus cerere pentru a obține pașaport pentru Republica Moldova. Ex-deputatul fugar ar fi obţinut cetăţenie moldovenească atât pentru el, cât şi pentru familia sa în condiţiile în care demersurile în obţinerea acestora „nu erau posibile fară sprijinul lui Plahotniuc, iar mai apoi al lui Dodon, fiind un aspect de notorietate faptul că este condamnat penal în România”, după cum scria Gândul.

„Mihai Cristian” se recomandă în Chişinău ca fiind director general al staţiei TV Realitatea din Moldova, post de televiziune derivat din postul românesc Realitatea TV, „controlat de Maricel Păcuraru”.

RomaniaTV.net prezintă şi legătura dintre Rizea şi Plahotniuc. Astfel, foștii bodyguarzi ai lui Plahotniuc se ocupă acum de paza lui Rizea. În imagini se poate vedea Andrei Covali, una dintre „gorilele” din epoca de aur a lui Plahotniuc.

Președintele Igor Dodon a declarat azi că nu i-a acordat cetățenia moldovenească fostului deputat PSD Cristian Rizea, dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani, dar și că-i va retrage cetățenia și-l va extrăda în România. La fel, șeful statului a admis că Rizea „cel mai probabil era un om apropiat fostei conduceri, fostului oligarh care era la putere în Republica Moldova”.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în 2019 la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile