Logo Realitatea.md

Cristina Balan a prezentat copiile scrisorilor de acreditare Departamentului de Stat al SUA

14 Iunie 2018, 14:50 // Actualitate

Ambasadorul Republicii Moldova agreat în Statele Unite ale Americii, Cristina Balan, a prezentat copiile scrisorilor de acreditare şefului adjunct al Protocolului din cadrul Departamentului de Stat SUA, Katherine Henderson.

Foto: maeie.gov.md

În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte ce vizează stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale moldo-americane, fiind reconfirmat angajamentul comun pentru aprofundarea Dialogului Strategic RM – SUA şi a cooperării pe toate filierele.

Ambasadorul agreat al Republicii Moldova a prezentat acţiunile care sunt planificate pentru perioada următoare în cooperarea cu SUA şi a asigurat Departamentul de Stat de întreaga sa determinare şi a Ambasadei Republicii Moldova la Washington, de a contribui la dinamizarea relaţiilor moldo-americane, exprimând speranţa într-o bună colaborare cu Administraţia SUA.

Oficialii americani i-au urat succes Cristinei Balan în exercitarea mandatului şi au asigurat-o de sprijinul deplin al părţii americane în realizarea obiectivelor orientate spre consolidarea cooperării bilaterale.

Amintim că, fosta vicepreședintă a PDM, Cristina Balan, a fost propusă la funcția de ambasador al R. Moldova în SUA la data de 8 mai curent. Astfel, la 10 mai, Cabinetul de miniștri a aprobat candidatura acesteia în funcția propusă.

Un vicepreședinte al PDM a depus cerere de suspendare din funcție. Vezi care este motivul

Cabinetul de miniștri a aprobat candidatura vicepreședintelui PDM, Cristina Balan, în funcția de ambasador în SUA

Mesajul Cristinei Balan după nominalizarea sa în funcția de ambasador în SUA

Cristina Balan, vicepreședinta PDM, propusă în calitate de ambasador în SUA (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile