Logo Realitatea.md

Cristina Lesnic a avut o întrevedere online cu viceprim-ministrul ucrainean pentru Reintegrarea teritoriilor. Au discutat subiecte de actualitate

30 Iunie 2020, 15:11 // Politica

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a purtat astăzi o discuție în format videoconferință cu viceprim-ministrul ucrainean pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, Oleksii Reznikov. Părțile au făcut un schimb de informații privind situația curentă și dinamica dialogului în procesul de negocieri, precum și impactul pandemiei de COVID-19 asupra acestora.

De asemenea, oficialii au făcut schimb de opinii despre reforma instituțională, protejarea drepturilor omului și alte aspecte relevante.

Lesnic l-a felicitat pe omologul său cu prilejul Zilei Constituției Ucrainei și pentru numirea recentă în calitate de co-președinte a Comisiei interguvernamentale moldo-ucraineană pentru cooperarea comercial-economică, exprimându-și speranța că acest mandat va permite eficientizarea dialogului bilateral și pe alte paliere.

Viceprim-ministra pentru Reintegrare a mulțumit pentru colaborarea eficientă în repatrierea cetățenilor moldoveni în ultimele luni, dar și pentru sprijinul pe platformele structurilor internaționale. În același context, partea moldovenească a salutat contribuția părții ucrainene în formatul 5+2.

Oleksii Reznikov a propus reluarea cooperării trilaterale Ucraina, Moldova, Georgia, platformă creată anterior.

Părțile au mai convenit să dezvolte și să întărească relațiile de parteneriat și cooperare, prin organizarea în timpul apropiat a unui schimb de vizite reciproce.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile