Logo Realitatea.md

Critici dure în adresa instituțiilor statului la prima ședință a CSS, convocată de Maia Sandu. „Mărul discordiei” - corupția (VIDEO)

26 Ianuarie 2021, 13:05 // Actualitate

Prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), convocată de președinta țării, Maia Sandu, s-a lansat cu o serie de critici dure la adresa conducătorilor unor instituții cheie în stat, care ar trebui să vegheze și să combată actele de corupție, care sunt tot mai evidente, iar cetățenii au de suferit din cauza inacțiunilor organelor de drept.

Captură Video: privesc.eu

Astfel, cu exemple concrete, Maia Sandu a i-a luat la rost pe unii conducători ai instituțiilor statului, pentru că nu întreprind nimic ca să radieze corupția, iar dosarele pornite pe anumite cauze nu au finalitate, iar făptașii nu sunt trași la răspundere.

Maia Sandu a făcut trimitere la Centrul Național Anticorupție, Procuratura Generală, Serviciul de Informare și Securitate, Autoritatea Națională de Integritate, vorbind totodată și despre corupția și dezmățul din sistemul judecătoresc de care s-ar face vinovat Consiliul Superior al Magistraturii.

„La Consiliul Superior de Securitate fiecare instituție va vorbi despre acțiuni sau inacțiunile sale și va veni să răspundă pentru asta. În ultimii 30 de ani cetățenii Republicii Moldova au fost furați de un grup de hoți, chiar criminali i-aș numi conectați cu politicul și justiția. Avem faima celei mai corupte țări din regiune. Nicăieri nu s-a furat 12% din PIB, mă refer aici la „furtul miliardului”. Nicăieri nu s-au făcut spălări de bani mai mari de câteva ori decât PIB-ul. Între timp schemele de corupție cresc, iar noi nici nu reușim să ducem contul acestora. Presa abundă, însă nu se vede nici un efort al instituțiilor noastre, care să demonstreze că se încearcă să se facă ceva. Nu exagerez, nu se încearcă să se întreprindă nimic pentru a opri aceste fără de legi”, a spus Sandu.

Întreaga declarație a Maiei Sandu de la începutul ședinței CSS o puteți urmări mai jos. Precizăm că, presa nu a avut acces la eveniment, cu excepția unei platforme de transmitere live a evenimentelor.

Citeste tot despre: corupţia, CSS, Maia Sandu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile