Logo Realitatea.md

CSJ a decis. Demolarea cinematografului Gaudeamus este legală

31 Iulie 2020, 09:31 // Societate

Demolarea cinematografului Gaudeamus din Chișinău este legală. Curtea Supremă de Justiție a respins recursul primarului general al municipiului Chișinău în procesul cu firma Cristivlad SA privind legalitatea demolării cinematografului. Decizia este irevocabilă, transmite IPN.

Lucrările de desființare a construcției au fost autorizate în 2016 și 2018. Prima a devenit obiectul unui contencios administrativ, acțiune care a fost respinsă de Judecătoria Chișinău. După ce au început lucrările de demolare, viceprimarul de atunci, Nistor Grozavu, a emis o autorizație de desființare a lucrărilor de demolare. Au urmat mai multe dispoziții de revocare a lucrărilor de demolare, ca urmare a mai multor proteste ale societății civile.

Colegiul civil comercial și contencios administrativ lărgit al CSJ a conchis că nu au fost administrate mijloace de probă ce ar demonstra depistarea unor nereguli din partea SA Cristivlad la demolarea fostului cinematograf. Respectiv, emiterea dispoziției nr. 472-d din 11 iunie 2018 îmbracă forma unui act administrativ arbitrar, fără a fi întemeiat pe norme legale, iar drept consecință este ilegal.

SA Cristivlad deține cu drept de proprietate clădirea fostului cinematograf „Gaudeamus” din anul 2004. Din anul 2011, a devenit proprietar și al terenului aferent acestei construcții. În legătură cu faptul că cinematograful a devenit nerentabil, proprietarul a decis demolarea acestuia cu scopul construirii unui nou imobil.

Vezi și:

Ruslan Codreanu, despre scandalul de la Gaudeamus: „Se încearcă să se facă politică” (VIDEO)

AȘA arată clădirea Cinematografului ”Gaudeamus” după ce lucrările de demolare au fost sistate (GALERIE FOTO)

Prima reacție! Fostul primar Dorin Chirtoacă comentează cazul ”Gaudeamus”

UPDATE Lucrările de demolare a clădirii Cinematografului ”Gaudeamus” au fost SISTATE. Grozavu a semnat dispoziția (VIDEO/DOC)

Clădirea Cinematografului Gaudeamus, demolată cu scandal. Poliția și Andrei Năstase, la fața locului (FOTO/VIDEO)

Citeste tot despre: cinematograf, CSJ, demolare, Gaudeamus, legală
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile