Logo Realitatea.md

CSP a luat act de plângerea judecătorilor de la Ciocana și a transmis-o mai departe. O va examina Stoianoglo

06 Decembrie 2019, 16:45 // Actualitate

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a luat act de adresarea magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, privind pretinsele acțiuni de intimidare în privința acestora din partea procurorilor Anticorupție și a remis plângerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, pentru organizarea examinării conform competențelor departamentale. Decizia a fost luată azi de CSP, ca urmare a plângerii depuse de magistrații de la Ciocana în adresa conducerii țării, inclusiv la CSP.

Subiectul a fost examinat la categoria „diverse” din ordinea de zi. Președintele CSP, Angela Motuzoc a menționat că „în această adresare care este publicată în mass-media și a fost înregistrată la Consiliul Superior al Procurorilor nu este absolut nimic descris, niciun caz concret sau vizați careva procurori sau judecători nemijlocit, care procese penale au fost deschise în privința acestora, în ce cazuri s-au făcut careva presiuni, deci este la modul general descrisă situația de presiune, cum le invocă magistrații de la Ciocana, procurorilor”.

„Altceva nu este. Deci, în acest caz, dat fiind faptul că nu sunt descrise nici persoanele, subiecții implicați în aceste procese sau nemijlocit circumstanțele cazurilor care se invocă, eu vă propun să luăm act de această adresare și pentru a fi demarat un control eventual, vă propun ca să remitem această adresare procurorului general și deja dumnealui va decide, în funcție de competențele sale departamentale asupra acestei adresări”, a mai spus Motuzoc, fapt pentru care a votat inclusiv procurorul general Alexandr Stoianoglo.

Vedeți și: Cazul plângerii judecătorilor de la Ciocana pe acțiunile procurorilor Anticorupție: Reacția dură a PA și mișcările din chat-ul secret al procurorilor (DOC)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.7151%
USD USD 16.6713 -0.5417%
RUB RUB 0.2261 -0.5717%
RON RON 4.0431 -0.7731%
UAH UAH 0.5999 -0.9085%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile